Και τρίτο ειδικό συνεργάτη προσέλαβε ο Κωνσταντέλλος

Και τρίτο ειδικό συνεργάτη προσέλαβε ο Κωνσταντέλλος

Η δικηγόρος από τη Βούλα, Όλγα Φώτα, είναι η νέα έμμισθη Ειδική Συνεργάτις του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Σύμφωνα με την απόφαση δημάρχου, καθήκοντα της νέα συνεργάτιδας θα είναι η “παροχή συμβουλών και διατύπωση γνωμών, γραπτά ή προφορικά επί θεμάτων πολεοδομικού δικαίου, απαλλοτριώσεων και φορολογικών διαφορών”.

Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται και η τρίτη προβλεπόμενη θέση για τον Δήμο 3Β. Η ιδιομορφία της περίπτωσης της κυρίας Φώτα είναι ότι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του σημερινού δημάρχου και συγκέντρωσε 234 σταυρούς, καταλαμβάνοντας τη θέση της 9ης επιλαχούσας συμβούλου στη δημοτική κοινότητα Βούλας. 

Οι άλλοι δύο ειδικοί συνεργάτες του Δήμου είναι ο κ. Ιωάννης Παλαμιδάς, που δεν πολιτεύεται, και η κα. Βικτωρία Δερδεμέζη που ήταν υποψήφια στον ίδιο συνδυασμό το 2010.

fotaΣύμφωνα με το πολιτικό της βιογραφικό, η κα. Όλγα Φώτα γεννήθηκε στη Βούλα το 1978, με καταγωγή από τη Λέσβο. Τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια τα πέρασε στη Βούλα, όπου και πήγε σχολείο, αρχικά στο 2ο Δημοτικό και στην συνέχεια στο 1ο Γυμνάσιο Βούλας. Υπήρξε κατά τα μαθητικά της χρόνια, δραστήρια στο προσκοπικό κίνημα.

Το 1996 αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Βούλας ως αριστούχος και εισήχθη στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εν συνεχεία απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στους Ο.Τ.Α και ομιλεί με επάρκεια διδασκαλίας τρεις ξένες γλώσσες (αγγλική, γαλλική, ισπανική). Κατά τη διάρκεια των νομικών της σπουδών, παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης αλλά και ξένων γλωσσών σε πολλά παιδιά της Βούλας.

Από το 2006 διατηρεί ιδιόκτητο δικηγορικό γραφείο επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα 13, στην Βούλα, ενώ εκπροσωπεί πλειάδα πολιτών του Δήμου και ιδίως ενεργούς επιχειρηματίες της τοπικής αγοράς, καθώς και ναυτιλιακές εταιρίες με έδρα τη Βούλα.

Τον Ιούνιο του 2013 παντρεύτηκε τον επίσης δικηγόρο Προκόπιο Κουφέλο του Μιχαήλ και δραστηριοποιούνται από κοινού στο γραφείο τους στη Βούλα.