Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Έκανε τη συμπερίληψη πράξη το Race for Autism στη Βουλιαγμένη

Πάνω από 1.200 δρομείς έστειλαν μήνυμα αποδοχής του αυτισμού

Η αποδοχή και η ισότιμη συμπερίληψη των ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού ήταν το ισχυρό μήνυμα που εξέπεμψαν με τον μοναδικό τρόπο της μαζικής άθλησης 1.215 συνολικά δρομείς όλων των φύλων, των ηλικιών και των σωματικών δυνατοτήτων στην 3η διοργάνωση Race for Autism που διοργάνωσε στο Καβούρι η ομώνυμη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.

Ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων έγινε sold out, συγκέντρωσε σημαντικές χορηγίες και βέβαια είχε και φέτος τη στήριξη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Συμβολικά και όχι μόνο, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κήρυξε την έναρξη με τη γνωστή θορυβώδη κόρνα και έπειτα φορώντας τη φανέλα του Race for Autism και αριθμό BIB 1, έτρεξε και ο ίδιος τη διαδρομή, τερματίζοντας με χαμόγελο.

Η μοναδικότητα του συγκεκριμένου αγώνα είναι ότι πλάι στους νευροτυπικούς και αρτιμελείς δρομείς τρέχουν ισότιμα παιδιά και ενήλικες με αυτισμό, αθλητές σε αμαξίδιο ή σε τροχήλατο. Έτρεξαν αυτόνομοι αθλητές με αναπηρίες αλλά και με συνοδούς. Συμμετείχαν οικογένειες μαζί με το καρότσι του μικρού τους παιδιού και αθλούμενοι στην τρίτη ηλικία. Η συμπερίληψη έγινε πράξη.

Παρόλο που έλειπε από τον αγώνα το ανταγωνιστικό στοιχείο, υπήρχε χρονόμετρο και βέβαια βραβεύτηκαν οι πρώτοι. Το νήμα του αγώνα έκοψε πρώτος ο 18χρονος αθλητής του Αναγυρούντα Βάρης Δαβίδ Φουρμούζης με χρόνο 18:05 ενώ πρώτη γυναίκα έκοψε το νήμα η πρωταθλήτρια του τριάθλου και δρομέας μεγάλων αποστάσεων, Ντενίζ Δημάκη με χρόνο 19:11. Τις βραβεύσεις έκαναν ο Δήμαρχος, η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα ΑμεΑ Μαίρη Φουρναράκη, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαμιχαήλ, ο δημοτικός σύμβουλος Τέμου Λέχτινεν και οι τοπικοί σύμβουλοι Βουλιαγμένης Νίκος Κρέζος και Δημήτρης Κακογιαννάκος – ο τελευταίος έλαβε όπως πάντα και μέρος στη διοργάνωση.

Όλα τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στο MyRace gr. Τις φωτογραφίες του αγώνα προσέφερε το Foto-Trexoume gr από όπου αναδημοσιεύουμε κάποια χαρακτηριστικά στιγμιότυπα.

Χρόνια πολλά, Μαίρη Φουρναράκη

Χρόνια πολλά, Λιάνα Σκουλάξενου

κλειδαράς Σπανός

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement