Μειωμένο στο μισό το ΕΚΑΣ για 260.000 δικαιούχους

Μειωμένο στο μισό το ΕΚΑΣ για 260.000 δικαιούχους

(φωτογραφία αρχείου)

Μειωμένο κατά 50% θα είναι το ΕΚΑΣ για τους 260.000 δικαιούχους που λαμβάνουν την παροχή, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας. Η απόφαση του Υπ.Οικ. δεν μεταβάλει τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν και το 2016 παρά μόνο τα καταβαλλόμενα πόσα που μειώνονται στο μισό.

tspg

«Ντρέπομαι τα εγγόνια μου», δηλώνει ένας ηλικιωμένος σε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ, εννοώντας ότι ντρέπεται επειδή δεν μπορεί να τους προσφέρει μια σοκολάτα ή ένα παιχνίδι. Ωστόσο, η κυβέρνηση καθόλου δεν δείχνει να ντρέπεται για τη νέα ληστεία σε βάρος των συνταξιούχων, δηλαδή τις άγριες περικοπές στο ΕΚΑΣ.

Αντίθετα, επαίρεται για το «κοινωνικό» της πρόσωπο και την απόδοση των «υπερεσόδων» στην κοινωνία. Ναι μεν η Βουλή ψήφισε την παροχή του έκτακτου βοηθήματος, όμως στις μέρες των γιορτών αναμένεται η υπουργική απόφαση για την περικοπή του ΕΚΑΣ κατά 50%. Όχι απλώς περικοπή, αλλά σφαγή την οποία θα υποστούν 260.000 χαμηλοσυνταξιούχοι με σύνταξη, κύρια και επικουρική, έως 664 ευρώ το μήνα. Όπως υπολογίζεται, οι «ευεργετηθέντες» με τον μπουναμά Τσίπρα θα χάσουν σε ετήσια βάση από 384 έως 1080 ευρώ! Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη τις αυξήσεις που θα επιβληθούν από τον Γενάρη στα καύσιμα, τον καφέ, τα τέλη σταθερής τηλεφωνίας και αλλού, γίνεται φανερό ότι ακόμα πιο μαύρες μέρες ξημερώνουν για τους «ευεργετηθέντες» συνταξιούχους αλλά και για τους όλους τους Έλληνες, εργαζόμενους και μη.