Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Βούλα: Εκδήλωση τιμής στην Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ

Το όνομα της ακαδημαϊκού παίρνει η Πνευματική Εστία Βούλας

Τη μετονομασία της Πνευματικής Εστίας Βούλας, της πολιτιστικής αίθουσας στο κέντρο της πόλης, ώστε να περιλαμβάνει το όνομα Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ αποφάσισε στις 24 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Την ξεχωριστή αυτή τιμή στην ονομαστή βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό πρότεινε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης “Απολλωνία” στο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία το όργανο της πόλης υπερψήφισε.

Στο αίτημά της η Απολλωνία σημειώνει ότι η τιμή αυτή θα γίνει “σε αναγνώριση της μεγάλης παγκόσμιας προσφοράς της στην επιστήμη, στον πολιτισμό και στον ελληνισμό” και υπενθυμίζει ότι η κ. Αρβελέρ το 2019 ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Στις 20 Μαρτίου 2019 η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικο΄ύ Συμβουλίου

Άλλωστε, αυτή την Κυριακή μια ιδιαίτερη εκδήλωση θα λάβει χώρα στη Βούλα με θέμα την ίδια. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Σύλλογος “Απολλωνία” καλούν σε συζήτηση προς τιμήν της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, ώρα 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» (Κ. Καραμανλή 18, Βούλα, δίπλα από το Δημαρχείο).

Για τη μεγάλη Ελληνίδα θα μιλήσουν ο ομότιμος καθηγητής βυζαντινής φιλολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Μαρκόπουλος, η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Άννα Γριμάνη και η προϊσταμένη διοικητικής υποστήριξης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών, Άννα Βασιλοπούλου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η Μαριάννα Μαυραγάνη.

Advertisement