Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλιαγμενη

Θέση στην εκκίνηση του Race for Autism για τρέξιμο στο Καβούρι θα πάρει και ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Αγώνας συμπεριληπτικότητας 5 χλμ. στις 31 Μαρτίου 2024

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και Άδα Σταματάτου

Την είδηση ότι ο 3ος δρομικός αγώνας της Race For Autism Gr που θα γίνει στο Καβούρι στις 31 Μαρτίου 2024 παρακίνησε ήδη τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο να προπονείται για τη συμμετοχή του ως αθλητή, έβγαλε η συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024.

Μετά την απόλυτη επιτυχία της περυσινής διοργάνωσης τον Απρίλιο του 2023 (sold out), στο Καβούρι Βουλιαγμένης η οποία προσέλκυσε πάνω από 1.000 συμμετέχοντες, το Race for Autism Gr επανέρχεται την Κυριακή 31 Μαρτίου στην ίδια διαδρομή δίπλα στη θάλασσα.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Καβουρίου, του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με στόχο να προωθήσει την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό και την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με νευροδιαφορετικότητα στα αθλητικά δρώμενα της χώρας.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου

Οι εγγραφές είναι ανοικτές ηλεκτρονικά με κόστος 15 ευρώ

Η Πρόεδρος και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Race for Autism Gr κ. Άδα Σταματάτου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει τα τελευταία χρόνια για την αποδοχή και την ενημέρωση σχετικά με τον αυτισμό, ενώ ευχαρίστησε και τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για την φιλοξενία και για την ενσυναίσθηση του προς την αναπηρία. Η συνέντευξη μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του Δήμου και στη νοηματική γλώσσα, μια πρωτιά του Δήμου ΒΒΒ.

Η τεχνική ενημέρωση του αγώνα έγινε από τον κ. Νίκο Πολιά και την ομάδα του My Race.

Συνομιλητές στη συνέντευξη ήταν η Αλεξάνδρα Πάλλη Αντιπεριφερειάρχης Αττικής με αντικείμενο την Επιχειρηματικότητα και τον Ευρωπαϊκό Σχεδιασμό και Μέλος διοικητικού Συμβουλίου – ολομελειας Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Επίσης, η Ειρήνη Συνανίδου, παιδαγωγός προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, μητέρα ενήλικου αυτιστικού ατόμου και αρθρογράφος στο nevronas.gr και ο Νίκος Παγίδας, εργοθεραπευτής, διαχειριστής του nevronas.gr.

Πέτρος Παρθένης, Αλεξάνδρα Πάλλη, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και Άδα Σταματάτου

Τον συντονισμό της συνέντευξης Τύπου, είχε ο κ. Πέτρος Παρθένης, ιδρυτής του Weswim Greece.

Στην ομιλία της η κ. Άδα Σταματάτου αναφέρθηκε στο έργο της ΑΜΚΕ Race For Autism Gr τα δύο χρόνια παρουσίας με έμφαση στην βοήθεια νέων αθλητών στο φάσμα να σταθούν ισότιμα στην γραμμή εκκίνησης αθλητικών αγώνων καθώς και την παρουσία της ΑΜΚΕ με περίπτερο στις εκθέσεις του ΣΕΓΑΣ για το Μαραθώνιο της Αθήνας και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο 1ο Agora για την αναπηρία.

Στηρίζοντας έμπρακτα η κα Σταματάτου τη συμπερίληψη αναφέρθηκε ότι στον αγώνα της 31ης Μαρτίου για πρώτη φορά θα δημιουργηθούν ζευγάρια εθελοντών από νέους του Οικοτροφείου Χαρά μαζί με μαθητές τυπικής ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέφερε:

 «Είναι μεγάλη η χαρά να φιλοξενεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος έναν τόσο σημαντικό και αξιόλογο αθλητικό αγώνα και προτρέπει να μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός, όπως και η υγεία και η εκπαίδευση είναι ένα βασικός πυλώνας για μια υγιή συμπεριληπτική κοινωνία.Ο Δήμος ΒΒΒ στέκεται δίπλα στα άτομα με αναπηρία εμπράκτως και στηρίζει δράσεις που προάγουν την ισότιμη διαβίωση τους στην καθημερινότητα».

Ο κ Κωνσταντέλλος έδωσε υπόσχεση ότι στις 31 Μαρτίου θα σταθεί και ο ίδιος στη γραμμή της εκκίνησης μαζί με τους υπόλοιπους δρομείς.

Η κα Πάλλη μίλησε για τη βοήθεια και συμμετοχή στον αγώνα στις 31 Μαρτίου των μελών και αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που πάντα στέκονται δίπλα σε δράσεις που βοηθούν τη συμπερίληψη και την ισότιμη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία. Ως αντιπρόεδρος του οικοτροφείου Χαρά καλωσόρισε τη φετινή δράση των ωφελούμενων ως εθελοντών στον αγώνα.

Η Σοφία Θεοδόση διευθύντρια του οικοτροφείου Χαρά επισήμανε τη σπουδαιότητα των ωφελούμενων του οικοτροφείου να λαμβάνουν μέρος σε εξωτερικές δράσεις.

Η κα Ειρήνη Συνανίδου σε μια συγκινητική ομιλία μοιράστηκε την εμπειρία συμμετοχής της μαζί με τον γιο της στον περυσινό αγώνα.

Ο κ Νίκος Παγίδας αναφέρθηκε στην περυσινή συμμετοχή ενός νέου στο φάσμα,του Λάμπρου Γιαννακόπουλου,που τερμάτισε στον εκπληκτικό χρόνο 21 λεπτών που από εκείνη τη μέρα ο αθλητισμός του έδωσε μια νέα διέξοδο στην καθημερινότητα του.

Ο αθλητής ΑμεΑ κ Χρήστος Φράγκος, πρωταθλητής Ελλάδος στην επιτραπέζια αντισφαίριση, έκλεισε τη συνέντευξη τύπου με τη δική του μαρτυρία πως με τη συμμετοχή του για πρώτη φορά σε δρομικό αγώνα 5 χιλιομέτρων πέρυσι στο Καβούρι έχει καταφέρει να τερματίσει από τότε σε δεκάδες αγώνες φορώντας τη μπλούζα με το λογότυπο της Race For Autism Gr στηρίζοντας την προσπάθεια της συμπερίληψης της νευροδιαφορετικότητας στον αθλητισμό.

Η εταιρεία Βίκος για δεύτερη συνεχή χρονιά θα είναι χορηγός υδροδοσίας του αγώνα με φυσικό μεταλλικό νερό και με φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά. Η εταιρεία GU ENERGY όπως κάθε χρόνο θα χορηγήσει με ενεργειακά τζελ όλους τους συμμετέχοντες στο δρομικό αγώνα.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement