Έκλεισε το μικρόφωνο του Κιάμου ο Κωνσταντέλλος

Έκλεισε το μικρόφωνο του Κιάμου ο Κωνσταντέλλος

Πρωτόγνωρες διαστάσεις έχει προσλάβει η κόντρα μεταξύ δημοτικής αρχής Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και του Must Seaside Club, του νυχτερινού κέντρου που ξεκίνησε να λειτουργεί στη Βούλα και όπου εμφανίστηκαν άπαξ ο Πάνος Κιάμος και ο Κώστας Μαρτάκης μεταξύ άλλων.

Μία ημέρα μετά την πρεμιέρα του προγράμματος, την Παρασκευή 24 Ιουνίου, ο Δήμος αιφνιδιαστικά εξέδωσε απόφαση σφράγισης του καταστήματος την οποία και εκτέλεσε μέσα σε χρόνο ρεκόρ λίγων ωρών.

tspg

Και αυτό το Σαββατοκύριακο το κέντρο έμεινε κλειστό, ενώ οι υπεύθυνοι της επιχείρησης δίνουν ραντεβού με τον Δήμο στα δικαστήρια που θα κληθούν να επιλύσουν τη διαφορά. Είχε προηγηθεί φυσικά πολύ …παρασκήνιο.

Γλυφαδοποίηση της Βούλας;

Υπόβαθρο της διαμάχης είναι φυσικά η τοποθεσία του καταστήματος, απέναντι ακριβώς από το Ασκληπιείο Νοσοκομείο και σε πολύ κοντινή απόσταση από το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (το πρώην ΠΙΚΠΑ).

Θέση της δημοτικής αρχής είναι ότι η Βούλα δεν πρέπει να …“γλυφαδοποιηθεί” όπως χαρακτηριστικά λέγεται και να λειτουργούν στα όριά της νυχτερινά κέντρα, ως ένα προάστιο αμιγούς κατοικίας που φιλοξενεί επαγγελματικές δραστηριότητες οι οποίες περιορίζονται στην εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των επιχειρηματιών ότι η μόνωση του καταστήματος είναι τέτοια που δεν ακούγεται κάτι μετά την πόρτα εισόδου, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχει χαρακτηρίσει τη λειτουργία αυτή “βαριά και οχλούσα χρήση” καθώς και “αντικοινωνική”.

Φυσικά, δεν φτάνει η δυσφορία μιας δημοτικής αρχής για να κλείσει ένα κατάστημα. Η πλευρά Κωνσταντέλλου υποστηρίζει ότι η επιχείρηση δεν έχει άδεια.

Σε ανακοίνωση του Δήμου για το σφράγισμα της Παρασκευής αναφέρεται:

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως το κατάστημα λειτούργησε χωρίς να διαθέτει καμία από τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες (υγειονομικού ενδιαφέροντος, μουσικής και πυρασφάλειας), με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η σφράγισή του”.

Με δήλωσή του μάλιστα, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τόνισε:

Έχουμε ηθικό και νομικό χρέος να διαφυλάξουμε την ευταξία και τη νομιμότητα στην πόλη. Η περίοδος που ο κάθε επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή μας επέβαλε τους όρους του πέρασε ανεπιστρεπτί. Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλος ανεξάρτητα από το πόσο ισχυροί είναι οι προστάτες των επιχειρηματιών της νύχτας μέσα στον κρατικό μηχανισμό αλλά και στο πολιτικό στερέωμα. Η μόνη δική μας υποχρέωση είναι απέναντι στους πολίτες και την πόλη”.

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος από την άλλη, ισχυρίζονται ότι διαθέτουν κανονικότατα άδεια, την οποία μάλιστα έχει υπογράψει το 2009 ως αντιδήμαρχος ο ίδιος ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Must Seaside Club υποστηρίζει:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η επιχείρηση “Must Seaside Club”, σέβεται πλήρως τους νόμους και το Ελληνικό Δίκαιο. Την Πέμπτη 23/6 πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα, καθώς η επιχείρηση μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διέθετε όλες τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας. Χθες 24/6 ενημερωθήκαμε από τις αρμόδιες Δημοτικές Αρχές για την ξαφνική απόφασή τους να μη λειτουργήσει η επιχείρηση. Σεβόμαστε αυτή την απόφαση και στηριζόμαστε στη δικαιοσύνη γνωρίζοντας ότι θα αποφανθεί αμερόληπτα”.

Η επιχείρηση μπουλντόζα

Είχε προηγηθεί την ημέρα των εγκαινίων ένα μάλλον τραγελαφικό επεισόδιο.

Θέλοντας να εμποδίσει την πρεμιέρα με κάθε μέσο, η δημοτική αρχή πήρε άδεια από την ιδιοκτήτρια του χώρου, την ΕΤΑΔ, να προχωρήσει σε εργασίες διαμόρφωσης του πάρκινγκ, ώστε να γίνει …πάρκο. Ξεκίνησε έτσι ένα κομβόι σκαπτικών και άλλων μηχανημάτων του Δήμου για να καταλάβει το χώρο.

Οι επιχειρηματίες, άγνωστο πώς, ενημερώθηκαν εγκαίρως για τις προθέσεις του Δήμου και παρέταξαν στην είσοδο του χώρου στάθμευσης φορτηγά και κάθε είδους οχήματα, εμποδίζοντας την είσοδο. Η συνέχεια δόθηκε, με εντάσεις αλλά χωρίς επεισόδια, στο Αστυνομικό Τμήμα Βούλας.

Το πρώτο δικαστικό ραντεβού πάντως των δύο πλευρών δικαίωσε τον Δήμο. Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε την αίτηση αναστολής που κατέθεσε η “Ειρηνικός Εκμετάλλευση Καταστημάτων Εστίασης και Κέντρων Διασκέδασης Ανώνυμη Εταιρεία” για να προσβάλει την απόφαση σφράγισης.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 2 Ιουλίου 2016)