Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Γλυφαδα

Έκλεβε Smart και πουλούσε ανταλλακτικά σε συνεργείο στη Γλυφάδα

Στα χέρια της ΕΛΑΣ έπεσε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ένας 33χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές οχημάτων Smart.

Ο συλληφθείς επιπλέον διακινούσε ποσότητες κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Οι αστυνομικοί αναζητούν τους συνεργούς του.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε διαπιστωθεί η δράση στα Νότια Προάστια εγκληματικής ομάδας που έκλεβε ή αφαιρούσε εξαρτήματα από αυτοκίνητα της συγκεκριμένης μάρκας. Μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συγκρότησε ειδική ομάδα, προκειμένου να εντοπίσει και συλλάβει τους δράστες.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξακριβώθηκε ότι στη Γλυφάδα λειτουργούσε συνεργείο αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας 33χρονου ημεδαπού, στερούμενο αδείας λειτουργίας, που επισκεύαζε αυτοκίνητα της συγκεκριμένης μάρκας. Όπως διαπιστώθηκε, για την επισκευή των αυτοκινήτων χρησιμοποιούσε ανταλλακτικά και μηχανικά μέρη και αξεσουάρ που σε προγενέστερο χρόνο είχαν κλέψει, από ιδίου τύπου και μοντέλου αυτοκίνητα, συνεργοί του που αναζητούνται.

Από την έρευνα στο συνεργείο καθώς και στην οικία του 33χρονου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

 • Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
 • Δύο (2) μοτοσυκλέτες
 • Πλήθος ανταλλακτικών, εξαρτημάτων και αξεσουάρ αυτοκινήτων
 • Τεχνικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την κλοπή αυτοκινήτων
 • -120- φυσίγγια
 • -399- ευρώ
 • Δύο (2) συσκευές κινητών τηλεφώνων

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπής αυτοκινήτων και μία κλοπή μοτοσυκλέτας.

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και Ομάδας ΔΙΑΣ εξωτερικά του συνεργείου, εντοπίσθηκε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 33χρονου, εντός του οποίου βρέθηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν:

 • Ποσότητα κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας, βάρους τριών (3) κιλών και εξακοσίων πέντε (605) γραμμαρίων
 • Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
 • πλήθος κενών νάιλον συσκευασιών κατάλληλων για διακίνηση ναρκωτικών
 • Επίσης κατασχέθηκε το προαναφερόμενο αυτοκίνητο.

Όπως εξακριβώθηκε, ο συλληφθείς δραστηριοποιείτο και στη διακίνηση ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και απέκρυπτε αυτά στο αυτοκίνητο εξωτερικά του συνεργείου, προκειμένου να αποφευχθεί ο εντοπισμός τους σε πιθανή έρευνα στην οικία του.

Ο 33χρονος είχε και κατά το παρελθόν συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα και σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση με την οποία είχε καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μηνός, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας