1441 υποψήφιοι δήμαρχοι, 104 υποψήφιοι περιφερειάρχες

Σύμφωνα με συγκεντρωτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Singular Logic, που έχει αναλάβει και φέτος το έργο της μετάδοσης των αποτελεσμάτων στις εκλογές της 18ης Μαΐου στους 325 δήμους της χώρας ο αριθμός των υποψηφίων δημάρχων είναι 1.441, ενώ στις 13 περιφέρειες συμμετέχουν 104 συνδυασμοί.

Αντίστοιχα στις ευρωεκλογές συμμετέχουν 43 κόμματα/συνδυασμοί με 1.298 υποψήφιους ευρωβουλευτές. Άλλωστε ήδη λειτουργεί ο δικτυακός τόπος των εκλογών (ekloges.ypes.gr), όπου έχουν αναρτηθεί όλοι οι υποψήφιοι συνδυασμοί.

Για την μετάδοση των αποτελεσμάτων, ο δικτυακός τόπος θα προσφέρει στους πολίτες διευρυμένες δυνατότητες αναζήτησης και παρουσίασης στοιχείων σε όλα τα επίπεδα και όλες τις αναμετρήσεις. Ειδικά, για το βράδυ των εκλογών της 25ης Μαΐου, κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να δει ολοκληρωμένα τα αποτελέσματα του δήμου της επιλογής του και για τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις (επαναληπτικές δημοτικές, επαναληπτικές περιφερειακές και ευρωεκλογές).

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων αναπροσαρμόζεται δυναμικά ανάλογα με τη συσκευή (smartphones, ταμπλέτες και γενικότερα οθόνες αφής), ώστε να εμφανίζονται με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο για τις συσκευές αυτές.