Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βαρη

Φιάσκο οι εκλογές της ΝΔ σε Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη

Σε έναν από τους δυνατούς δήμους της Νέας Δημοκρατίας, τον ενοποιημένο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος εξελίχθηκαν όπως παντού άλλωστε σε φιάσκο.

Η διαπίστωση ότι το σύστημα δικτύου με το οποίο θα ταυτοποιούνταν οι ψηφοφόροι και θα καταχωρίζονταν για την αποφυγή διπλοψηφίας εξ αρχής δεν λειτούργησε.

Στους ψηφοφόρους που προσήλθαν πρώτοι, γύρω στις 8 το πρωί, οι εφορευτικές επιτροπές δεν ήξεραν τι να πουν.

ekloges-nd-voulaΣτη Βούλα, σύμφωνα με πληροφορίες πέρασαν πάνω από 300 άτομα για να ψηφίσουν. Λίγο μετά τις 10 π.μ. οι κάλπες μαζεύτηκαν και τα υλικά μπήκαν σε κούτες. Οι πόρτες έκλεισαν.

Το ίδιο σκηνικό και στη Βουλιαγμένη, όπου παρουσιάστηκαν για να ψηφίσουν κατά προσέγγιση 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του κόμματος, Γεωργία Μαρτίνου.

Στη Βάρη το εκλογικό κέντρο κλείδωσε από νωρίς, με τις πρώτες πληροφορίες περί αναβολής της διαδικασίας.

Εκείνο που κανείς οργανωτικός “εγκέφαλος” δεν σκέφτηκε ήταν να ενημερώσει τους προσερχόμενους ψηφοφόρους με κάποια τοιχοκολλημένη ανακοίνωση για την αναβολή της διαδικασίας.

Μεγάλες ομάδες ψηφοφόρων είχαν μόλις αποχωρήσει από την κυριακάτικη λειτουργία στις εκκλησίες της περιοχής, χωρίς να έχουν αντιληφθεί από τις ειδήσεις ότι οι εκλογές αναβλήθηκαν  και προσέρχονταν στα τρία δημαρχία του Δήμου και απλώς ρωτούσαν γιατί είναι κλειστά.

ekloges-nd-vouliagmeniΗ απογοήτευση ήταν πάντως έκδηλη και κανείς δεν έκανε προσπάθεια να αποκρύψει αυτό που πρώτο ερχόταν στο μυαλό και επαναλαμβάνεται διαρκώς από το πρωί σε στόμα χιλιάδων νεοδημοκρατών: “Πώς θα κυβερνήσουμε τη χώρα, όταν δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές;”.

Η σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ αναφέρει:

Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement