Ρένα Δούρου: Τέλος το πάρτι με τις εκλογικές δαπάνες

Ρένα Δούρου: Τέλος το πάρτι με τις εκλογικές δαπάνες

Τα “άπλυτα” της προηγούμενης περιφερειακής αρχής έβγαλε με αφορμή την διοργάνωση των εθνικών εκλογών, η Ρένα Δούρου. 

Με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Αττικής κατά το νόμο έχει την ευθύνη για την προπαρασκευή και τη διενέργεια των εκλογών, το γραφείο της νέας Περιφερειάρχη τονίζει ότι αυτή τη φορά μια σειρά από παράλογες χρεώσεις κόπηκαν “μαχαίρι”.

tspg

Πρώτο παράδειγμα:

Με το μισό κόστος των εκλογών του 2014, η Περιφέρεια Αττικής μίσθωσε μεγάλο τμήμα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) τόσο για τη διαχείριση του εκλογικού υλικού όσο και για τη μετάδοση του εκλογικού αποτελέσματος. Ειδικότερα, ενώ στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του 2010, η μίσθωση χώρων ανήλθε στις 77.000 ευρώ και στις αντίστοιχες του 2014, στις 26.000 ευρώ, στις φετινές εκλογές το ίδιο ποσό περιορίστηκε στις 12.685 ευρώ.

Δεύτερο παράδειγμα:

Κόπηκε μαχαίρι η απευθείας επιχορήγηση μέσων ενημέρωσης με πρόσχημα την ενημέρωση ότι διεξάγονται εκλογές. Στις  προηγούμενες βουλευτικές εκλογές για το σκοπό αυτό δαπανήθηκαν 160.789,48 ευρώ και επιπλέον 35.424 ευρώ για γραφιστική επεξεργασία!

Τρίτο παράδειγμα:

Σταμάτησαν οι λήψεις φωτογραφιών και βιντεοσκοπήσεις την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών για “αναμνηστικούς σκοπούς”, οι οποίες ενδεικτικά το 2014 ανήλθαν σε 4.920 ευρώ ενώ το κόστος των αφισών για τη “διαφήμιση” των εκλογών ανήλθε, μόνο σε ό,τι αφορά στην γραφιστική επεξεργασία, στα 11.685 ευρώ.