Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

32 εκατ. ευρώ για εφόρους και δικαστικούς αντιπροσώπους

Εκδόθηκε χθες η Κοινή Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τον καθορισμό αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων των εφόρων, δικαστικών αντιπροσώπων κ.λπ. που διορίστηκαν για τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών της 18ης και 25ης Μαΐου.

Συνολικά θα διανεμηθεί το ποσό των 32 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόφαση, ορίζει ότι το ποσό της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών θα είναι ακατάσχετο.

Ειδικότερα στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, καταβάλλεται ποσό 115 ευρώ για κάθε ημέρα και 10 ημέρες. Στους αναπληρωτές εφόρους καταβάλλεται, η ίδια ημερήσια αποζημίωση, αλλά σε κάθε περίπτωση για μια ημέρα λιγότερη.

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καταβάλλεται ποσό 90 ευρώ για κάθε ημέρα και για εννέα ημέρες. Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καταβάλλεται, η ίδια ημερήσια αποζημίωση και για έξι ημέρες.

Με την ίδια ΚΥΑ ρυθμίζεται η καταβολή της αποζημίωσής με νέο τρόπο και με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη ταλαιπωρία και καθυστέρηση στην πληρωμή.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να μπορούν να προεισπράξουν την αποζημίωση και τα οδοιπορικά τους έξοδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας