Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Η ανεπανάληπτη εκλογική χρονιά 2019 με τις …7 κάλπες

Αν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί τηρηθούν κατά γράμμα, τότε το 2019 ίσως γίνει μια μοναδική στη νεοελληνική ιστορία εκλογική χρονιά.

Κι αυτό διότι αν ισχύσουν όλα όπως έχουν εξαγγελθεί, τότε οι πολίτες μέσα σε ένα έτος θα κληθούν να ψηφίσουν 7 φορές!

Κατ’ αρχάς, το 2019 είναι το τέλος της τετραετίας της παρούσας κυβέρνησης. Ουκ ολίγα κυβερνητικά στελέχη, του πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου, τοποθετούν τις εκλογές για το Κοινοβούλιο μέσα στο 2019, στο τέλος της θητείας, αποκλείοντας (ως είθισται) το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Συγχρόνως όμως το 2019 είναι και το έτος των Ευρωεκλογών (δεύτερη κάλπη).

Κατά τον “Καλλικράτη” μάλιστα, οι ευρωπαϊκές εκλογές συμπίπτουν με τις τοπικές εκλογές, επομένως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα κληθεί να ψηφίσει σε δύο συν δύο κάλπες (δημοτικές εκλογές, περιφερειακές εκλογές και δεύτερο γύρο).

Αυτό θα ισχύσει ακόμη κι αν αποσυνδεθεί η ημερομηνία τοπικών και ευρωπαϊκών εκλογών, όπως έχει εξαγγείλει η ηγεσία του ΥΠΕΣ, μιας και οι θητείες των σημερινών δημοτικών και περιφερειακών αρχών λήγουν τον Αύγουστο του 2019.

Στις 6 μέχρι τώρα κάλπες που μετρήσαμε έρχεται να προστεθεί άλλη μία:

Πρόταση της Επιτροπής Αναμόρφωσης του “Καλλικράτη” είναι να ψηφίζονται χωριστά, με δικά τους ψηφοδέλτια και κάλπες ταυτόχρονα με τις δημοτικές εκλογές, τα Συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων, τα τοπικά δηλαδή συμβούλια των πρώην Δήμων που συγχωνεύτηκαν επί “Καλλικράτη” (διαδικασία ευτυχώς χωρίς β’ γύρο).

Φτάσαμε λοιπόν τις 7 κάλπες μέσα σε ένα χρόνο!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας