Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Eκοιμήθη ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Ελληνικού και 3Β Παύλος

Το ξημέρωμα της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου 2019 στις 2:30 εξέπνευσε σε νοσοκομείο των Αθηνών ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης, Παύλος.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα με την καρδιά του και νοσηλευόταν καιρό τώρα λόγω επιδείνωσης της υγείας του.

Ο κατά κόσμον Ευστράτιος Σπ. Τσαούσογλου γεννήθηκε το 1943 στην Ερμούπολη της Σύρου, καταγόμενος από πατρός εκ Σμύρνης.

Ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (εισήγηση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος) στην Ποιμαντική – Κοινωνιολογία και Ψυχολογία για νέους. Ήταν γνώστης της αγγλικής γλώσσας. Υπήρξε υπότροφος του Ελληνικού Κράτους στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Βιομηχανίας «Γιώτης».

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1966 και πρεσβύτερος το 1969. Στις 11 Οκτωβρίου 2002, εξελέγη από την Ιερά Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Γλυφάδας, χειροτονήθηκε στις 14 του ίδιου μηνός και ενθρονίσθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2002.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την εκδημία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη και ευχήθηκε ο Θεός να τον αναπαύσει.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 12 μ. στον Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα και η ταφή θα γίνει στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Άνω Γλυφάδα.

Με πληροφορίες από: Πεμπτουσία, φωτογραφίες: 3vita.gr

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement