Την Παρασκευή 29/11 το Περιφεριακό συζητά ξανά για τον Αστέρα

Συνεδριάζει εκτάκτως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 17:00, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου – Χολαργός).

Κατά τη σχετική πρόσκληση, “η συνεδρίαση είναι κατεπείγουσα, καθώς μετά την παρέλευση των οριζομένων από τον νόμο προθεσμιών ο αρμόδιος φορέας μπορεί να προβεί στην έκδοση απόφασης για έγκριση περιβαλλοντικών όρων, χωρίς να λάβει υπόψη του τη γνωμοδότηση και τις προτάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου”.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

  1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α) για το ακίνητο του Αστέρα Βουλιαγμένης, Μικρό Καβούρι. (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)
  2. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) που αφορά “Τροποποιήσεις της υπ’ αριθμ. 122836/2-2-2004 ΚΥΑ ΕΠΟ του έργου «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός του Σιδηροδρομικού Διαδρόμου από Σταθμό Πελοποννήσου στον Πειραιά (ΧΘ 1+488) μέχρι Τρεις Γέφυρες (ΧΘ 13+179)» όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει ως προς τις οδικές προσβάσεις στην περιοχή του ΣΣ Αθηνών και την αναδιοργάνωση των ισόπεδων διαβάσεων στους Δήμους Πειραιά, Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη, Μοσχάτου – Ταύρου”. (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)