Έκθεση ζωγραφικής του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης

Έκθεση ζωγραφικής του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης

Μια πληθωρική έκθεση έργων ζωγραφικής από τα μέλη του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης εγκαινιάζεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η Έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Βούλας (Αγ. Ιωάννη 3 Βούλα, πάρκο Εθνικής Αντίστασης).

Τα έργα θα εκτίθενται: Την Κυριακή 26 Ιουνίου από τις 10 πμ ως τις 10 μμ, την Τρίτη 28 Ιουνίου από τις 8 μμ ως τις 10 μμ και την Τετάρτη 29 Ιουνίου από τις 8 μμ ως τις 10 μμ.

Για την έκθεση που έρχεται να συγκεφαλαιώσει μια ολόκληρη χρονιά μαθημάτων και σχετικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου γράφει η εικαστικός και επιμελήτρια της Έκθεσης, Λίνα Χριστίνα:

Ανανεωμένα σε πνοή και σε υφή τα έργα των καλλιτεχνών, ταυτισμένα με την έννοια της εποχής, έχουν επικεντρωθει όσο γίνεται στην έμπνευση και στον συναισθηματικό κόσμο τους.

Πασιφανές ότι τα έργα αναβλύζουν εδώ την ποιητική υπόσταση των όσων απεικονίζονται για να εμπεδώσουν μια κατεξοχήν γόνιμη και δημιουργική επικοινωνία με τον θεατή. Επικοινωνία που θέτει το υποσυνείδητο του καλλιτέχνη στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνο του θεατή για να εμπλουτίσει με ψυχικές και όχι μόνο οπτικές εμπειρίες τον εσωτερικό κόσμο τους.

Η περσινή μου εμπειρία με δίδαξε ότι η ετήσια έκθεση του Συλλόγου οφείλει να έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Η φετινή γίνεται πλέον με δοκιμασμένες μεθόδους εστιασμένες στην ευρηματικότητα το ομαδικό πνεύμα, αναζήτηση και πρωτοπορία.

Εκείνο που μετρά είναι τα ερωτήματα που γεννά η έκθεση αλλά και τα ερωτήματα που παρουσιάζονται σε αυτήν“.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους:

Μπέτυ Γαζή, Ευφροσύνη Γκολφινοπούλου, Λένα Ζιάννη, Πετρούλα Κοσμάτου, Γεωργία Μπαβέλη, Βιολέτα Παππά, Μήτση Παπαδοπούλου, Τάνια Παπαϊωάννου, Βάσω Πασχαλίδου, Ελένη Σόβολου, Γιασεμή Υφαντή, Ράνια Χατζηστρατή, Φάνης Χατζηστρατής,

Επίσης τα παιδιά:

Αντιγόνη Γαλώνη, Άννα Μαρία Βασάλου, Ιωάννα Τουρπέτα, Δέσποινα Καρπούζη, Δέσποινα Πορτοκάλη, Αθηνά Δρέττα, Μαρίλια Κονδύλη, Ζωή Παπαντωνίου και Άννα Κατσάκου.