Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλα

Μια διαφορετική ψυχοθεραπευτική έκθεση ζωγραφικής στη Βούλα

Μια καλλιτεχνική προσέγγιση στους μηχανισμούς άμυνας της ανθρώπινης ύπαρξης δίνουν 24 έργα μικτής τεχνικής τυπωμένα σε metal print.

Στο έργο της Σάντρας Τσιλιγγερίδου τα χρώματα ζωντανεύουν σε αντιπαράθεση με τα σχήματα, αποδίδοντας δύσκολες ανθρώπινες καταστάσεις.

Η δημιουργός εντοπίζει παιδικά τραύματα και υπαρξιακές αγωνίες, τις αποτυπώνει με μια αφηγηματική ζωγραφική και μια φίνα ειρωνεία, τοποθετώντας τον εαυτό της ως «φιγούρα παρατηρητή» φιλτράροντας με αυτό τον τρόπο την ουσία της θεματολογίας της.

Μέσα από τα έργα καθένας μπορεί να δει κομμάτια του εαυτού του, ενώ γίνεται πρόδηλη μια συνεχής εσωτερική αναζήτηση η οποία εκφράζεται και από τα κείμενα που συνοδεύουν τα έργα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Εξορία από την ωραιοποίηση» της Σάντρας Τσιλιγγερίδου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 19:00, στην πολιτιστική αίθουσα «Ιωνία» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, πλησίον Δημαρχείου Βούλας).

Την έκθεση θα προλογίσουν η συγγραφέας, καθηγήτρια Ψυχολογίας Φωτεινή Τσαλίκογλου και η παιδοψυχίατρος, Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας Μίνα Παλαιολόγου.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου έως το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, 11:00 – 20:00.

Η Σάντρα Τσιλιγγερίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Είναι απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής “Ίασμος” του Β. Διαμαντόπουλου και έχει εργαστεί στο θέατρο, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Είναι τεταρτοετής – εκπαιδευόμενο μέλος στην Ελληνική Εταιρία Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας.

Από τον Απρίλιο του 2018 έχει οργανώσει μια ομάδα θεατρικής έκφρασης στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. με ασθενείς με σοβαρές ψυχικές διαταραχές, με σκοπό την δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης για την ανάδειξη των δεξιοτήτων και των δυναμικών των ασθενών.

Η σχέση της με τη ζωγραφική βγαίνει από το ασυνείδητο, στην προσπάθεια να αποτυπωθούν στο χαρτί δύσκολες ανθρώπινες καταστάσεις, που μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά τις δυσκολίες.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement