Βρίσκει του χρόνου στέγη το 6ο Νηπιαγωγείο Βούλας

Τελική (αν και πάλι προσωρινή) λύση για το άστεγο 6ο Νηπιαγωγείο Βούλας δόθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Μετά από πρόταση που έφερε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και δημοτικός σύμβουλος, Μανώλης Δασκαλάκης, του χρόνου τα παιδιά του 6ου Νηπιαγωγείου θα βγουν οριστικά από την “τραπεζαρία“, όπως ονομάστηκε γλαφυρά η αίθουσα συστέγασης με άλλο νηπιαγωγείο, και θα φοιτούν στο δημοτικό κτίριο της οδού Ηρακλειδών, όπως έκαναν δηλαδή και πέρσι.

Η όλη αναστάτωση προκλήθηκε απο το γεγονός ότι ο ΟΑΠΠΑ αποφάσισε μονομερώς στην αρχή της σχολικής χρονιάς να χρησιμοποιήσει το κτίριο της Ηρακλειδών φέτος ως παιδικό σταθμό. Τα παιδιά του νέου βρεφονηπιακού σταθμού που σήμερα στεγάζεται στην Ηρακλειδών σύμφωνα με το σχέδιο θα φιλοξενηθούν σε μισθωμένο κτίριο της οδού Παπάγου, που πληροί τις προϋποθέσεις για Παιδικός Σταθμός (όχι όμως και για νηπιαγωγείο, εξ ου και τα προβλήματα στέγασης…).

Η λύση αυτή αποφασίστηκε ότι θα είναι προσωρινή, μέχρις ότου ο Δήμος περατώσει τη μόνιμη εγκατάσταση του 6ου Νηπιαγωγείου Βούλας στο κληροδότημα Μποτόπουλου, στην οδό Λάμπρου Κατσώνη, κτίριο που έχει όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις από τον ΟΣΚ.

Το σκεπτικό της Επιτροπής Παιδείας που δέχτηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ότι τα παιδιά του 6ου Νηπιαγωγείου δεν πρέπει να “μοιραστούν” στα υπάρχοντα νηπιαγωγεία γιατί κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με κατάργηση του σχολείου. Το δε κληροδότημα Μποτόπουλου ήταν μια ξεχασμένη από όλους λύση.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, μετά το “λευκό” (γιατί;) της Λυδίας Αργυροπούλου.