Λύση στον ορίζοντα για το 6ο Νηπιαγωγείο Βούλας

Την παράκαμψη των γραφειοκρατικών εμποδίων ώστε να δοθεί μια λύση για την τρέχουσα σχολική χρονιά και να φύγουν από τη σημερινή τραπεζαρία όπου φοιτούν τα παιδιά των 6ου Νηπιαγωγείου Βούλας αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα μετά από αρκετή συζήτηση  ήταν να συνεχισθεί η μίσθωση του ακινήτου της οδού Παπάγου από τον ΟΑΠΠΑ, να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευών που έχουν απομείνει για να λάβει “πράσινο φως” από την Επιτροπή Καταλληλότητας και τέλος, να δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο εντολή στην Υπηρεσία Δόμησης να χορηγήσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τη στέγαση του 6ου Νηπιαγωγείου, κατ’ εξαίρεση και για κοινωνικούς λόγους.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, δεν υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι ασφάλειας που δεν επιτρέπουν σήμερα κιόλας τη λειτουργία του κτιρίου της οδού Παπάγου ως νηπιαγωγείου, αλλά περισσότερο τυπικές λεπτομέρειες που μπορεί όμως να απαιτήσουν μεγάλο διάστημα για να τακτοποιηθούν με τους ρυθμούς των δημόσιων υπηρεσιών.

Το σχέδιο προβλέπει αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, τα παιδιά του 6ου Νηπιαγωγείου να μεταφερθούν στην οδό Παπάγου.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Μανώλης Δασκαλάκης, αν δεν προβάλουν κώλυμα οι υπηρεσίες του Δήμου, η λύση της Παπάγου θα έχει οπωσδήποτε επιτευχθεί στο χρονοδιάγραμμα που αναφέρθηκε.

Πάντως, μετά από πρόταση του Συλλόγου των γονέων, και του εκπροσώπου τους, Θανάση Λιακόπουλου, ελήφθησαν αποφάσεις και για εναλλακτικές λύσεις, αν κάτι πάει λάθος με την πρώτη λύση.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστα Πασακυριάκου, τέθηκε σε συζήτηση η λύση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας που εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο. Όπως είπε ο Κώστας Πασακυριάκος, υπάρχουν μόνο δευτερεύουσας σημασίας τεχνικές εκκρεμότητες με την αίθουσα, ενώ με τη λύση αυτή δεν χρειάζεται ο δήμος να πληρώνει ενοίκιο.

Για την προοπτική αυτή πάντως έχει εκφράσει έντονες αντιρρήσεις η διευθύντρια του 2 Δημοτικού, καθώς η αίθουσα χρησιμοποιείται σήμερα για δραστηριότητες του σχολείου.

Επιπλέον, σαν τρίτη εναλλακτική, ο σύμβουλος της παράταξης “Πόλεις για να ζεις” του Γρ. Κωνσταντέλλου, Δήμος Βαμβασάκης, προσφέρθηκε να παραχωρήσει την ακατοίκητη σήμερα μονοκατοικία του στην οδό Διγενή στη Βούλα.