Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Λύση με αντιδράσεις για το άστεγο 6ο Νηπιαγωγείο Βούλας

Σε βοηθητική αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας θα στεγαστεί φέτος (και πάλι προσωρινά!) το άστεγο 6ο Νηπιαγωγείο Βούλας, όπως αποφάσισε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, υπό τις αποδοκιμασίες των γονιών του δημοτικού. 

Την πρόταση εισηγήθηκε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εκ μέρους της δημοτικής αρχής, παίρνοντας όλο το πολιτικό βάρος της απόφασης. “Να δώσουμε καθαρή απάντηση και λύση διά παντός” τόνισε εισαγωγικά, καλώντας να μη γίνει το θέμα “διελκυστίνδα πολιτικών αντιθέσων”. Βάφτισε τις βοηθητικές αίθουσες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας “αίθουσες της μαθητικής κοινωνίας της πόλης” και είπε ότι στο σχολείο αυτό περισσεύουν χώροι.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μίλησε για “προσωρινή εγκατάσταση” σε μία από τις 3 βοηθητικές αίθουσες επιφάνειας 52 τετραγωνικών μέτρων, στην οποία θα προστεθεί μια προκατασκευασμένη αίθουσα 8 τετραγωνικών για τουαλέτες, ενώ τα παιδιά του 6ου Νηπιαγωγείου θα προαυλίζονται σε εξωτερικό χώρο που σήμερα δεν χρησιμοποιείται και απαιτεί αναμόρφωση. Μάλιστα, σημείωσε ότι όλες οι εργασίες προετοιμασίας του χώρου θα απαιτήσουν δαπάνη 15.000 ευρώ.

Περαιτέρω, εξήγγειλε ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 θα ενταχθεί μελέτη ανέγερσης νέου κτιρίου για το 6ο Νηπιαγωγείο, την ολοκλήρωση του οποίου προέβλεψε σε 2,5 χρόνια. “Η λύση αυτή θα ξεβολέψει κάποιους, αλλά οι Σύλλογοι πρέπει να δίνουν το παράδειγμα της συναίνεσης” κατέληξε ο δήμαρχος των 3Β.

areti priovolouΔιαφώνησαν πάντως με την προοπτική αυτή οι γονείς παιδιών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας. Μιλώντας εκ μέρους των γονιών, η Αρετή Πριοβόλου τόνισε ότι σήμερα το σχολείο χρησιμοποιεί 13 αίθουσες, με προοπτική να αυξηθούν οι ανάγκες του χρόνου. Είπε ότι οι βοηθητικές αίθουσες προορίζονται για πολύ σημαντικές δραστηριότητες, που είναι το ολοήμερο σχολείο και οι τάξεις ένταξης. Για το ολοήμερο τόνισε ότι οι ανάγκες αυξάνονται μέρα με τη μέρα, με το 1/3 των γονιών να κάνει ήδη σχετική αίτηση, ενώ υπογράμμισε ότι η τάξη ένταξης απαιτεί ησυχία και όχι τη δραστηριότητα ενός νηπιαγωγείου στην άλλη πλευρά του τοίχου.

Η εκπρόσωπος των γονέων παράλληλα κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι δεν είχε ενημερώσει σχετικά το Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Βούλας αλλά ούτε και απάντησε στην επιστολή που του απηύθυνε ο Σύλλογος, μετά από τη δημοσιοποίηση του θέματος. [Δείτε και βίντεο με την παρέμβαση της Αρετής Πριοβόλου].

Να σημειωθεί ότι ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας δεν παρέστη.

Το λόγο πήρε πάντως η διευθύντρια του 6ου Νηπιαγωγείου που είπε χαρακτηριστικά ότι “δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι”, μιλώντας για τη σημερινή προσωρινή στέγαση του νηπιαγωγείου εντός …τραπεζαρίας άλλου νηπιαγωγείου. Σημείωσε όμως ότι δεν είναι σωστό να αντιπαρατίθενται οι εκπαιδευτικοί με γονείς άλλου σχολείου.

Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ο Δημήτρης Κιούκης (Ανεξάρτητη Κίνηση) είπε ότι η προτεινόμενη λύση μπορεί να εφαρμοστεί, καλώντας τους γονείς να κάνουν υπομονή. Ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπελετσιώτης είπε ότι πρόθεση της πρώην δημοτικής αρχής ήταν εξαρχής να βρεθεί λύση και ότι η υπό συζήτηση πρόταση ήταν τρίτη στην ιεράρχηση. Ο Σπύρος Πανάς ψήφισε άλλωστε “ναι”, ζητώντας να γίνει σωστή και μελετημένη διαμόρφωση των χώρων. Με τη γραμμή Πανά διαφώνησε ο σύμβουλος της παράτξαης, Παρ. Δρόσος, ο οποίος ψήφισε “όχι”.

goneis symvoulio voulaΟ Δημήτρης Δαβάκης σχολίασε “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού” και η παράταξή του τελικά ψήφισε “λευκό”.

Ο Θάνος Ματόπουλος της ΡΙΚΙΠ είπε ότι δεν πρέπει να ξεβολεύονται κάποια παιδιά για να τακτοποιούνται άλλα και πρότεινε να μισθωθεί αίθουσα Νηπιαγωγείου. Στην ψηφοφορία είπε “όχι”.

Ο Δημοσθένης Δόγκας τάχθηκε υπέρ μιας λύσης διπλής βάρδιας και ψήφισε “όχι”.

Ο Κώστας Πασακυριάκος της Λαϊκής Συσπείρωσης σήκωσε όλο το βάρος της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη ή έστω γνωμάτευση των νομικών και τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου πως μια τέτοια διευθέτηση είναι νόμιμη και τεχνικά ασφαλής. Ο δημοτικός σύμβουλος υπενθύμισε την πρότασή του για στέγαση του Νηπιαγωγείου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και καταψήφισε την πρόταση.

 

 

 

2 Σχόλια

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    30 Σεπτεμβρίου 2014 at 8:52 μμ

    Το θέμα το έχουν καταντήσει μεσανατολικό ζήτημα. Ολοι θέλουν και όλοι είναι αρνητικοί Η λύση είναι μια και μοναδική . Να κτιστεί νέο σχολείο , όπως έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο που είχε εγκρίνει ο ΟΣΚ .

  2. γονέας

    30 Σεπτεμβρίου 2014 at 10:52 μμ

    Μην προτρέχετε όλοι και κρινετε τη νέα δημοτική αρχή άδικα αφού δεσμεύτηκε ο Κωνσταντέλλος να χτίσει νέο σχολείο σε δύο χρόνια από σήμερα η λύση είναι προσωρινή. Ας μην κοιτάμε σε αυτή τη χώρα μόνο τον κ@@@ μας ολοι θυσίες κάνουμε για να γίνει το καλύτερο !

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας