Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Έτοιμο σε 1,5 χρόνο το 6ο Νηπιαγωγείο Βούλας

Φαίνεται να φτάνει στο τέλος της η μεγάλη περιπέτεια του 6ου Νηπιαγωγείου Βούλας, του σχολείου που έγινε …διάσημο από τη στέγασή του για ένα μεγάλο διάστημα εντός μιας τραπεζαρίας και σήμερα φιλοξενείται σε κτίριο άλλου σχολείου.

Όπως δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων αναλαμβάνει τη μελέτη και κατασκευή του 6ου Νηπιαγωγείου Βούλας στο οικόπεδο που κληροδότησε στον δήμο ο κ. Μποτόπουλος το οποίο βρίσκεται στην οδό Μπότσαρη 5, κοντά στο Ασκληπιείο νοσοκομείο.

Το κτίριο θα είναι βιοκλιματικό, κατά τις σύγχρονες προδιαγραφές, και όταν κατασκευαστεί θα κλείσει μία από τις μεγάλες εκκρεμότητες του δήμου στο οξύ πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει.

Ο δήμαρχος των 3Β μάλιστα μετέφερε το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής που έδωσε ο ΟΣΚ, κάνοντας λόγο για 1,5 χρόνο από σήμερα (καλοκαίρι 2017) κι αυτό παρά τις αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων που του ζήτησαν να είναι συγκρατημένος στις εκτιμήσεις του.

ektoΣήμερα το 6ο Νηπιαγωγείο καταλαμβάνει μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, η οποία έχει περιφραχθεί και στην οποία προστέθηκε μια ακόμη προκάτ αίθουσα για τουαλέτες και γραφείο.

Την ιδέα για το κληροδότημα Μποτόπουλου ως ενδεδειγμένου χώρου στέγασης του 6ου Νηπιαγωγείου, πρώτος υπέβαλλε από την προηγούμενη δημοτική περίοδο ο Δημήτρης Δαβάκης.

[Φωτογραφία από Μπότσαρη 5: Google Street View]

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας