Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

6ο Νηπιαγωγείο Βούλας: Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού…

Έγγραφη διαμαρτυρία για τα κτιριακά προβλήματα των Νηπιαγωγείων απευθύνει στον δήμαρχο των 3Β, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης.

Οι εκπρόσωποι των Νηπιαγωγών τονίζουν ότι το πρόβλημα στέγασης του 6ου Νηπιαγωγείου Βούλας έχει χρονίσει με μια προσωρινή λύση που έχει μειώσει τη δυναμικότητα του σχολείου από διθέσιο και μονοθέσιο.

Σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις της διοίκησης Κωνσταντέλλου, το νέο 6ο Νηπιαγωγείο Βούλας θα ήταν …ήδη έτοιμο, το καλοκαίρι του 2017! Προφανώς το χρονοδιάγραμμα αυτό ήταν εκτός πραγματικότητας.

Παράλληλα, ο Σύλλογος των Εκπιαδευτικών αναφέρεται και στο 1ο Νηπιαγωγείο Βάρης, όπου λείπει μια αίθουσα και στο Νηπιαγωγείο Βουλιαγμένης για το οποίο η δημοτική αρχή έχει ανακοινώσει μελέτη κατεδάφισής του.

Αναλυτικά, για τα νηπιαγωγείο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν:

“Σε ό,τι αφορά τα νηπιαγωγεία αρμοδιότητας του Συλλόγου μας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το 6ο Νηπιαγωγείο Βούλας συνεχίζει την «οδύσσειά» του!

Αφού για αρκετό χρονικό διάστημα στεγάστηκε στην τραπεζαρία του 2ου Ν/Γ Βούλας, μεταστεγάστηκε και λειτουργεί προσωρινά σε χώρους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, μέχρι να κατασκευαστεί η μόνιμη στέγη του (έχει βρεθεί οικόπεδο). Υπάρχει μεν διαχωρισμός του χώρου στο προαύλιο προκειμένου να είναι σε ξεχωριστό χώρο τα παιδιά του δημοτικού με τα παιδιά του νηπιαγωγείου, ωστόσο ο χώρος είναι μια προσωρινή λύση που δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις ανάγκες εγγραφών της περιοχής.

Επισημαίνουμε πως κάθε χρόνο αρκετά παιδιά αναγκαστικά μετακινούνται σε όμορα ΝΓ που έχουν, εάν έχουν, κενές θέσεις. Το νηπιαγωγείο είναι 2/θ αλλά λειτουργεί αναγκαστικά ως μονοθέσιο και με μικρότερο αριθμό παιδιών λόγω έλλειψης χώρου. Το τελευταίο χρονοδιάγραμμα που είχε δώσει ο δήμος των 3Β μιλούσε για παράδοση το καλοκαίρι του 2017 όμως δεν βλέπουμε να έχει προχωρήσει κάτι.

Η προσθήκη αίθουσας στο 1ο Νηπιαγωγείο Βάρης, το οποίο έχει ιδρυθεί ως διθέσιο και λειτουργεί ως μονοθέσιο λόγω έλλειψης χώρου, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη παρόλο που όπως λέει ο Δήμος έχει ολοκληρωθεί η μελέτη επέκτασης του.

Για το Νηπιαγωγείο της Βουλιαγμένης η συζήτηση που γίνεται για το γκρέμισμα του δημιουργεί εύλογη ανησυχία και αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα η οποία δεν έχει ερωτηθεί στο σύνολό της ούτε και έχει ενημερωθεί σχετικά”.

Οι νηπιαγωγοί ζητούν μεταξύ άλλων από τον Δήμαρχο “εξασφάλιση κατάλληλων κτιριακών και υλικοτεχνικών υποδομών για όλα τα παιδιά 4-6 που φοιτούν στα δημόσια νηπιαγωγεία” αλλά και “έλεγχο καταλληλόλητας των αύλειων και εσωτερικών χώρων όλων των νηπιαγωγείων”.

Δείτε εδώ όλη την επιστολή που αφορά και στα Νηπιαγωγεία της Γλυφάδας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας