Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Δανεικό “το γιλεκάκι που φορεί” ο αστυνομικός της Ανατολικής Αττικής

Μια σοβαρή καταγγελία για το επίπεδο επάρκειας των μέσων ατομικής προφύλαξης της ΕΛΑΣ έκανε ο γραμματέας στο ΔΣ της Ομοσπονδίας των αστυνομικών υπαλλήλων, Χρήστος Συνδρεβέλης. 

“Όπως διαπίστωσα μέχρι και σήμερα απο τις συναντήσεις στα Αστυνομικά Τμήματα της Νοτιοανατολικης Αττικής, κανένα ΑΤ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό αλεξίσφαιρων γιλέκων που να μπορεί να καλύψει το σύνολο της Αστυνομικής δύναμης”, τονίζει ο εκπρόσωπος των αστυνομικών.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα αλεξίσφαιρα είναι …κοινόχρηστα και όχι ατομικά και ότι σε περίπτωση κάποιας μεγάλης επιχείρησης όπου θα χρειαστεί η κινητοποίηση μεγάλης δύναμης προσωπικού, κάποιοι αστυνομικοί δεν θα διαθέτουν την απαραίτητα θωράκιση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χρήστου Συνδρεβέλη:

“Είμαι υποχρεωμένος απο την θέση ευθύνης, που μου έχουν εμπιστευτεί οι συνάδελφοί μου να καταγγείλω δημόσια, οτι η Πολιτεία βρίσκεται δυστυχώς σε αδυναμία να καλύψει με επάρκεια σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό τον Αστυνομικό που επιτελεί τα καθήκοντά του και επομένως να θωρακίσει την σωματική του ακεραιότητα κατά την άσκηση του καθήκοντος.

Συγκεκριμένα όπως διαπίστωσα μέχρι και σήμερα απο τις συναντήσεις στα Αστυνομικά Τμήματα της Νοτιοανατολικης Αττικής ,κανένα Α.Τ της Διεύθυνσης Αστυνομιας Νοτιοανατολικής Αττικής , δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό αλεξίσφαιρων γιλέκων που να μπορεί να καλύψει το σύνολο της Αστυνομικής δύναμης.

Αυτό εχει σαν αποτέλεσμα να έχει μετατρέπει ενα ατομικό εφόδιο του Αστυνομικού απο “ΑΤΟΜΙΚΌ” σε “ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ” με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για τους συναδελφους μας.

Επιπλέον στην περίπτωση που διαταχθεί σε υπηρεσία ταυτόχρονα μεγάλος αριθμός συναδέλφων ειναι σίγουρο οτι η Διοίκηση θα δηλώσει αδυναμία να καλύψει με αλεξίσφαιρη θωράκιση το σύνολο του Προσωπικού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδη η αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας και η σωματική τους ακεραιότητα ειναι αξία αδιαπραγμάτευτη ,θα ενημερωθούν εγγράφως όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτες του Ελληνικου κοινοβουλίου,έτσι ώστε ασκήσουν τον προβλεπόμενο κοινοβουλευτικό τους έλεγχο και λάβουμε το επόμενο διάστημα επίσημες απαντήσεις της Πολιτείας για τον βαθμό αναγνώρισης της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας ,αλλα και για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει για να εξασφαλίσει την σωματική μας ακεραιότητα”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας