Ω πανάκριβό μου δημοτικό Έλατο!

Ω πανάκριβό μου δημοτικό Έλατο!

Πόσο θα κοστολογούσατε τη μεταφορά, τη συναρμολόγηση και την αποθήκευση ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου;

Φυσικά, στην περίπτωση των χριστουγεννιάτικων δέντρων που προορίζονται για δημόσιους χώρους τα μεγέθη είναι μεγάλα, όμως λίγοι θα μπορέσουν να εξηγήσουν με ορθολογικά επιχειρήματα πώς οι παραπάνω υπηρεσίες για τρία δέντρα (από ένα στη Βάρη, στη Βούλα και στη Βουλιαγμένη) κοστολογούνται 4.500 ευρώ.

Αυτός είναι ο ενδεικτικός προϋπολογισμός, 1.500 ευρώ για κάθε δέντρο (χωρίς το ΦΠΑ!), που περιέχεται σε τεχνική έκθεση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για το χριστουγεννιάτικο στολισμό του Δήμου. Το συνολικό προβλεπόμενο κόστος των στολισμών ανέρχεται σε περίπου 20.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα δέντρα, τα 1.500 ευρώ προορίζονται για: “Εργασίες για την μεταφορά (από τις στεγασμένες εγκαταστάσεις του πρώην Αναδόχου) εγκατάσταση και συναρμολόγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην θέση που θα υποδειχτεί από την Τεχνική Υπηρεσία και επιπρόσθετα εργασίες για την απεγκατάσταση, αποσυναρμολόγηση, μεταφορά, σερβις (λαμπάκια-γιρλάντες) και αποθήκευση στις στεγασμένες εγκαταστάσεις του Αναδόχου που θα αναδειχθεί”.

Μένει να αποδειχθεί αν στον πρόχειρο διαγωνισμό που θα γίνει προσεχώς οι τιμές και το τελικό κόστος για το δημοτικό ταμείο θα είναι λογικότερες.

Αλλά αναρωτιέται κανείς, γιατί τα δέντρα δεν φυλάσσονται σε αποθήκες ή άλλους χώρους του Δήμου; Γιατί δεν αναλαμβάνουν υπάλληλοι και οχήματα του Δήμου να μεταφέρουν και να στολίσουν τα διακοσμητικά έλατα; Πρόκειται για τόσο απαιτητικές εργασίες, που χρειάζεται σύμβαση με ιδιώτες;