Ους Σωτήρης Ελευθερίου συνέζευξεν...

Ους Σωτήρης Ελευθερίου συνέζευξεν…

Την ψήφο του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έλαβε χθες ο Σωτήρης Ελευθερίου για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. 

Έλαβε 23 ψήφους (αναλυτικά στο σχετικό ρεπορτάζ) και με το αποτέλεσμα αυτό ο Δήμος των 3Β απέκτησε για πρώτη φορά το διαμεσολαβητικό θεσμό που προβλέπει ο “Καλλικράτης”.

Σε πολιτικό – δημοτικό επίπεδο, ο Σωτήρης Ελευθερίου γεφυρώνει δύο παρατάξεις, αυτήν του Δημήτρη Δαβάκη (Κύμα Ελεύθερων Πολιτών), με την οποία ήταν υποψήφιος τον Μάιο του 2014 και του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου (Πόλη για να ζεις) με τον οποίο ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2010.

Στη χθεσινή ψηφοφορία και σύμωνα με πληροφορίες του 3vita.gr, φάνηκε ότι στο πρόσωπό του είχαν συμφωνήσει Δαβάκης και Κωνσταντέλλος εκ των προτέρων.

Στην πρώτη ψηφοφορία οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν κατά συνείδηση, στη δεύτερη όμως ο δήμαρχος πίεσε προς την κατεύθυνση του Σωτήρη Ελευθερίου. Η ψήφος είναι μυστική, όμως πιθανότατα κατά τη δεύτερη ψηφοφορία υπήρξε μία “διαρροή” από την παράταξη του δημάρχου. Εκ του αποτελέσματος βέβαια (23 ψήφοι) προκύπτει ότι τουλάχιστον άλλη μία παράταξη (ή πιθανότατα δύο παρατάξεις) τον στήριξαν για τη θέση αυτή.

Βιογραφικό

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Σωτήρης Ελευθερίου συμμετέχει σε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης από το 1982, έχοντας εκλεγεί συνολικά 6 φορές, με βάση τον πρώην Δήμο Βουλιαγμένης. Υπήρξε τρεις φορές υποψήφιος δήμαρχος. Διατέλεσε αντιπρόεδρος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος του Δήμου στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής με αρμοδιότητα τα Νέα τεχνικά έργα στην Περιφέρεια, πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, μέλος της Δημαρχιακης επιτροπής, μέλος του Αθλητικού Οργανισμού, μέλος του Κοινωνικού Ξενώνα Βουλιαγμένης και υπεύθυνος στους τομείς Καθαριότητας, Πρασίνου και Πυρασφάλειας.

Ο Σωτήρης Ελευθερίου γεννήθηκε στον Βύρωνα και έχει καταγωγή από την Άνδρο. Μένει στη Βουλιαγμένη από το 1974, είναι έγγαμος με δύο τέκνα. Μετά το Λύκειο φοίτησε σε Σχολή Μηχανολόγων Εργοδηγών με ειδίκευση στον αυτοματισμό και τα κεντρικά συστήματα κλιματισμού. Μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ, όπου και εργάστηκε επί τρία χρόνια. Εργάστηκε για την HITACHI και από το 1980 είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

Σήμερα είναι συνταξιούχος.