Connect with us

Hi, what are you looking for?

Εκλογές

Ελένη Αγγέλη Κιούκη: Αποστολή του Δήμου, ο άνθρωπος

Τις θέσεις και προτάσεις της για έναν Δήμο πιο φιλικό στους μικρούς δημότες, Δήμο που θα διασφαλίζει τον οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής και θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο αναπτύσσει μιλώντας στο 3vita.gr η Ελένη Αγγέλη Κιούκη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος (στο ψηφοδέλτιο της Βούλας) με την παράταξη του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. 

Αναλυτικά η συνέντευξή της:

Ανήκετε σε μια παλιά οικογένεια της Βούλας που έζησε και σε ένα μεγάλο βαθμό διαμόρφωσε τις αλλαγές που την κατέστησαν από Κοινότητα σε σύγχρονο Δήμο. Πώς βλέπετε να διαγράφεται το μέλλον της περιοχής;

Πράγματι, βίωσα αυτές τις αλλαγές εδώ και 35 χρόνια. Ο Δήμος μας, κατά γενική ομολογία είναι ο ωραιότερος δήμος της Αττικής και όχι μόνο, με σύγχρονη οργάνωση και υποδομές. Η επανεκλογή του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, θα σημάνει και τη συνέχεια υλοποίησης ενός σημαντικού έργου, με στόχο πρωτίστως τον Άνθρωπο!

Αρκεί να δώσουμε έμφαση: Στην όμορφη, καθαρή και πράσινη πόλη. Στην προστασία κ ασφάλεια για όλους. Στις σύγχρονες υποδομές για καλύτερη καθημερινότητα. Στην υποστήριξη δομών για τα παιδιά. Στην επέκταση ψηφιοποίησης του δήμου. Στην ανάπτυξη του αθλητισμού, της εκπαίδευσης, της τέχνης, του πολιτισμού.

Είναι εύκολο ή δύσκολο για μια γυναίκα σήμερα να βγει μπροστά ώστε να εκπροσωπήσει τους συμπολίτες της;

Η γυναίκα παραμένει θύμα πατροπαράδοτων δομών σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο όπως είναι η πολιτική και αγωνίζεται σκληρά για να επιβιώσει στο χώρο αυτό. Όμως η πολιτική είναι γένους θηλυκού. Αρετές της η μεθοδικότητα, η επιμονή, υπομονή, η ευελιξία, η επινοητικότητα. Εναπόκειται σε μας να γκρεμίσουμε τα στερεοτυπικά πρότυπα της ανισότητας των φύλων, με τη συμμετοχή μας στα κοινά, ώστε να αντικατοπτρίζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια η σύνθεση της κοινωνίας μας και να ενδυναμωθεί η Δημοκρατία.

Γνωρίζετε τις ανάγκες των μικρότερων πολιτών του Δήμου ίσως καλύτερα από κάθε άλλον. Πώς θα γίνουν οι τρεις πόλεις του Δήμου πιο φιλικές προς τα παιδιά και τους γονείς;

Η δημοτική αρχή έχει κάνει ήδη καινοτόμες δράσεις γι’ αυτό το σκοπό, όπως είναι οι παιδικές χαρές, ένας χώρος φυσικής, αθλητικής δραστηριότητας και ψυχαγωγίας. Είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα με τις περισσότερες πιστοποιημένες παιδικές χαρές.

Κατά τη γνώμη μου στόχοι θα πρέπει να είναι:

Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Πεζοδρομημένο δίκτυο για να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία και οι μητέρες με τα καροτσάκια. Επέκταση των διαβάσεων πεζών και άνετη πρόσβαση στις παραλίες μας. Κάδοι ανακύκλωσης παντού, για να γίνει συνήθεια σε μικρούς και μεγάλους η καθαρή πόλη. Πάρκα δραστηριοτήτων. Ήδη ο δήμος τοποθέτησε σε πάρκα τραπέζια πινγκ πονγκ. Στόχος και η δημιουργία επιδαπέδιου σκάκι, πάζλ και Lego. Η ανακατασκευή των ποδηλατοδρόμων. Επέκταση δρόμων περιπάτου σε όλη την παραλιακή ζώνη της πόλης. Αθλητικά προγράμματα για μικρά παιδιά και νήπια.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προλογίζει την Ελένη Αγγέλη Κιούκη σε πρόσφατη προεκλογική της εκδήλωση στη Βούλα

Ανήκετε σε μια παράταξη με τίτλο «Πόλη για να ζεις». Ποιες παρεμβάσεις θεωρείτε απαραίτητες ώστε να ενισχυθεί ο οικιστικός και προαστιακός χαρακτήρας της περιοχής;

Να διατηρηθούν οι υφιστάμενες χρήσεις γης στο Δήμο που κατοχυρώνουν το χαρακτήρα του ως τόπου κατοικίας με περιορισμένες και ελεγχόμενες επαγγελματικές χρήσεις.

Και επίσης, να ολοκληρωθούν οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και να υλοποιηθούν αναπλάσεις που θα βοηθήσουν στην προσβασιμότητα των πολιτών και των ατόμων με αναπηρίες σε όλη την εμβέλεια του Δήμου.

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement