Ξεκίνησε η εκκένωση του Ελληνικού

Εγκαταλείπουν το Ελληνικό οι πρώτοι πρόσφυγες – Εκκενώνεται η δομή μέχρι την Κυριακή

Σε σταδιακή εκκένωση της άτυπης δομής φιλοξενίας προσφύγων του Ελληνικού προχωρά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με τους υπεύθυνους του κέντρου να ξεκινούν σε πρώτη φάση την ενημέρωση προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που μένουν στην αίθουσα αφίξεων και τις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις για τη μετεγκατάσταση τους σε άλλες δομές στέλνοντάς το μήνυμα πως το Ελληνικό πρέπει να αδειάσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ήδη απο τη Δευτέρα το απόγευμα κλιμάκια του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ζήτησαν απο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαμένουν στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αερολιμένα να ετοιμάσουν τα πράγματα τους προκειμένου να μετεγκατασταθουν σε άλλο χώρο μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες ενώ κατέγραψαν και τις ανάγκες των οικογενειών οι οποίες θα μεταφερθούν σε άλλες δομές. Όπως δηλώνουν μέλη ΜΚΟ οι πρόσφυγες δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα που θα πάνε. Κάποιοι από τους πρόσφυγες πιστεύουν ότι θα μεταφερθούν στη Θήβα.

Αρκετοί πρόσφυγες αποχώρησαν από το Ελληνικό, φοβούμενοι πιθανή μεταφορά τους εκτός Αθηνών.

Την περασμένη Τετάρτη, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ενημερώθηκαν από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι πρέπει να τερματίσουν τη δράση τους στο Ελληνικό. Προτού αποχωρήσει η ομάδα τους, που απαρτίζεται από ψυχολόγους, μαίες και διερμηνείς – διαμεσολαβητές, έγινε προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα τηλέφωνα ασθενών για να μη διακοπεί η παροχή ιατρικής βοήθειας σε περίπτωση εκκένωσης του καταυλισμού.