Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Μια θλιβερή αποθήκη ψυχών έχει γίνει το Ελληνικό

Ασφυκτική, χαώδης είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτές τις ώρες στο Ελληνικό, όπου φιλοξενούνται 2.500 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως Αφγανοί, και ανάμεσά τους πάρα πολλά παιδιά. Τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να μπουν μέσα στο κτίριο του παλαιού αεροδρομίου, καθώς από τη Δευτέρα ισχύει υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η μετάδοση εικόνων μέσα από τα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Ωστόσο, καθώς οι περισσότεροι πρόσφυγες αλλά και οι Έλληνες εθελοντές διαθέτουν κινητό με βιντεοκάμερα και φωτογραφική μηχανή, εύκολα δημοσιοποιούνται εικόνες και πλάνα που δείχνουν την τραγική έλλειψη υποδομών. Δύο ώρες περιμένουν οι πρόσφυγες στην ουρά για να τους εξετάσει γιατρός (εθελοντής κι αυτός), οι τουαλέτες είναι ελάχιστες και άθλιες (μερικές χωρίς πόρτα) και δεν υπάρχουν ντους. Όλη η αίθουσα αναχωρήσεων είναι μια απέραντη… στρωματσάδα: δεν υπάρχει χώρος να τη περάσει κανείς αφού παντού είναι απλωμένες κουβέρτες και σλίπινγκ μπαγκ. Η αίθουσα δεν αερίζεται και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Και όταν κάποιος φτάνει στην είσοδο του αεροδρομίου κρατώντας τρόφιμα, γίνεται μάχη για ένα κομμάτι ψωμί.
Απόψε στο κεντρικό δελτίο του Mega προβλήθηκε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει τη θλιβερή κατάσταση (το ρεπορτάζ για το Ελληνικό αρχίζει στο 20ό λεπτό και 12 δευτερόλεπτα).

Το βάρος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης το σηκώνουν αποκλειστικά οι Γιατροί του Κόσμου, που όμως κι αυτοί είναι έτοιμοι να σηκώσουν τα χέρια ψηλά καθώς το κράτος απουσιάζει, όπως λένε…

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας