Δραματική η κατάσταση στο Ελληνικό (βίντεο)

Δραματική η κατάσταση στο Ελληνικό (βίντεο)

Όσο εκτονώνεται η κατάσταση με τους πρόσφυγες στον Πειραιά, τόσο επιδεινώνεται στο Ελληνικό. Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν μιλώντας στο «Βήμα» τον δήμαρχο Αργυρούπολης – Ελληνικού Γιάννη Κωνσταντάτο ότι «έχει την δική του ατζέντα» όταν λέει ότι στις τρεις ανοιχτές δομές του Ελληνικού φιλοξενούνται 6.000 άτομα (δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης στο Mega) και τονίζουν ότι τα μόνα αξιόπιστα στοιχεία είναι του Συντονιστικού για το Προσφυγικό το οποίο τοποθετεί τον αριθμό των φιλοξενούμενων στο Ελληνικό σε λίγο παραπάνω από 4.300.

Σοκ και δέος προκαλεί η κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, σε πολλά κτίρια του οποίου στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες.

tspg

ellhniko

Τα τηλεοπτικά και φωτογραφικά συνεργεία καναλιών και ιστοσελίδων μπήκαν στις εγκαταστάσεις και αυτά που κατέγραψαν είναι ανατριχιαστικά. Οι άνθρωποι στοιβάζονται στις παλιές και ασυντήρητες εγκαταστάσεις σε συνθήκες που δεν είναι κατάλληλες για τη διαμονή. Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι παλιές και δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα η υγιεινή στις τουαλέτες να είναι ανύπαρκτη.

 

55

«Μέσα στην αίθουσα αφίξεων οι θερμοκρασίες φτάνουν τους σαράντα βαθμούς. Ο χώρος είναι ακατάλληλος. Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ούτε ένα εικοσιτετράωρο μέσα. Χθες ζητούσαν να σπάσουν τα τζάμια γιατί η αίθουσα είναι κλειστή, χωρίς παράθυρα», τόνισε σε δραματικούς τόνους ο δήμαρχος.

 

Μετανάστες και πρόσφυγες δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε τις βιολογικές τους ανάγκες, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι προκειμένου να κάνουν μπάνιο καταφεύγουν στην παραλία του Αγίου Κοσμά που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου.