«Γκέτο και φαβέλα η κατάσταση στο Ελληνικό»: Κραυγή αγωνίας του δημάρχου

«Γκέτο και φαβέλα η κατάσταση στο Ελληνικό»: Κραυγή αγωνίας του δημάρχου

Την παρέμβαση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν τα δημοσιεύματα περί εκπόρνευσης ανηλίκων στους άτυπους καταυλισμούς της Ειδομένης και του Ελληνικού.

Η κ. Δημητρίου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς, δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, τα οποία αναφέρονται αφενός σε καταγγελίες του Δημάρχου Αλίμου Αττικής Ανδρέα Κονδύλη, ότι τις νύκτες στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ορισμένοι φιλοξενούμενοι εκδίδουν ανήλικα παιδιά, και αφετέρου δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε εγκληματικές ομάδες στον καταυλισμό της Ειδομένης οι οποίες εκδίδουν βιαίως ανήλικα.

Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια επί των ανηλίκων, διαβίβασε τα επίμαχα δημοσιεύματα στις εν λόγω δύο εισαγγελικές αρχές, για να πράξουν κατά την κρίση τους τα δέοντα, δηλαδή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος μίλησε για το θέμα στον Αθήνα 9.84, τόνισε ότι καλώς έπραξε η αντιεισαγγελέας και εκτίμησε ότι έχει αργήσει η συγκεκριμένη παρέμβαση. «Αυτοί που έχουν ευθύνες για το Ελληνικό πρέπει να τιμωρηθούν», ξεκαθάρισε, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την κατάσταση «γκέτο και φαβέλα» με ανάλογα περιστατικά αλλά και κλοπές, συμπλοκές και άλλες έκνομες συμπεριφορές, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Την στιγμή που στους τρεις χώρους που έχουν διατεθεί στο Ελληνικό παραμένουν περίπου 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ο κ. Κωνσταντάτος καταγγέλει για αδιαφορία τα συναρμόδια υπουργεία, καθώς δεν έχουν απαντήσει σε κανένα αίτημα για ενημέρωση από την πλευρά των δημάρχων της ευρύτερης περιοχής, ούτε έχουν δώσει χρονοδιάγραμμα για την εκκένωσή των χώρων.