Μπαλτάς για ξεπούλημα Ελληνικού: Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ...στο δρόμο προς τον σοσιαλισμό!

Μπαλτάς για ξεπούλημα Ελληνικού: Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ…στο δρόμο προς τον σοσιαλισμό!

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων) το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού.

Μπαλτάς: Ήττα στο δημοκρατικό δρόμο του σοσιαλισμού το Ελληνικό

tspg

Ως έναν «αναγκαστικό συμβιβασμό» και «υποχώρηση» της κυβέρνησης στο δρόμο προς τον δημοκρατικό σοσιαλισμό, παρουσίασε την επικύρωση της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού ο Υπουργός Πολιτισμού, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις κατηγορίες περί νέας «κωλοτούμπας» του ΣΥΡΙΖΑ!

Βήμα προς τον σοσιαλισμό το ξεπούλημα;

«Εμείς θα τιμήσουμε τις υπογραφές μας & όταν στο δρόμο προς τον σοσιαλισμό δυναμώσουμε τότε θα τα πάρουμε πίσω»
Ελληνοφρένεια; Όχι! Μπαλτάς!

— Κανάλι ® (@kanaliotis) 21 Σεπτεμβρίου 2016

. Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει εκ γενετής για μία έννοια που λέγεται δημοκρατικός δρόμος του σοσιαλισμού, ένας δρόμος που, όπως εξήγησε, είναι μακρύς και όχι στιγμιαίος και έχει υποχωρήσεις, συμβιβασμούς, νίκες και ήττες. «Όταν σε αυτό το δρόμο βρισκόμαστε μπροστά σε υπέρτερους συσχετισμούς που μας αναγκάζουν να υποστούμε μία αναγνωρισμένη ήττα δεν σημαίνει ότι μετά την ήττα λέμε άλλα από αυτά που λέγαμε πριν», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «λέμε κάτι που αναγνωρίζει το γεγονός μιας ήττας, ότι πρέπει να προσαρμοστούμε να κάνουμε το συμβιβασμό που απαιτεί η ήττα για να συνεχίσουμε τον αγώνα». Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Μπαλτάς επέμεινε ότι «για το Ελληνικό δεν πρόκειται περί αντίφασης», ενώ δήλωσε ότι «πετύχαμε πολύ σημαντικές βελτιώσεις στη συμφωνία που παραλάβαμε».