Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Άνοιξε ο δρόμος για συμφωνία και άρση του αδιεξόδου

Greek Prime Minister Alexis Tsipras (L) and German Chancellor Angela Merkel (R) attend a meeting with European Commission President Jean-Claude Juncker and French President Francois Hollande (not seen) prior to a euro zone leaders summit in Brussels, Belgium, July 7, 2015. Greece faces a last chance to stay in the euro zone on Tuesday when Prime Minister Alexis Tsipras puts proposals to an emergency euro zone summit after Greek voters resoundingly rejected the austerity terms of a defunct bailout. REUTERS/Philippe Wojazer

Το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση που θα κατατεθεί στους θεσμούς 

Εγκρίθηκε με πλειοψηφία η πρόταση της ελληνικής πλευράς προς τους «θεσμούς» από το Κυβερνητικό Συμβούλιο, όπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ότι σε λίγες ώρες θα κατατεθεί.

«Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε λίγη ώρα θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση όπως ακριβώς έχει περιγραφεί», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Ερωτηθείς αν το Κυβερνητικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση απάντησε ότι έχει εγκριθεί από το συμβούλιο αρχηγών, εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο και προχωρούν οι διαδικασίες.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς σύμφωνα με πληροφορίες, περιέχει δύσκολα μέτρα, κινείται στη βάση της πρότασης Γιούνκερ αλλά με διαφορετική προσέγγιση στην κατανομή των βαρών και με προοπτική μελλοντικής ελάφρυνσης του χρέους.  Ελπίδα πολλών είναι η πρόταση να δώσει μια ανάσα στην ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα που κινδυνεύει με ασφυξία, ώστε να ανοίξει ξανά η στρόφιγγα της χρηματοδότησης και να ανοίξουν γρήγορα οι τράπεζες.

Η πρόταση πρόκειται να κατατεθεί στο Eurogroup του Σαββάτου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας