Ολοταχώς προς τον ...ψηφιακό Δημοτικό Σύμβουλο

Ολοταχώς προς τον …ψηφιακό Δημοτικό Σύμβουλο

Ηλεκτρονικά θα γίνεται στο εξής η πρόσκληση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις συνεδριάσεις. 

Την απόφαση αυτή έλαβε στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, καταργώντας την παραδοσιακή μέθοδο της επίδοσης των δεκάδων ή και εκατοντάδων φωτοτυπιών στο σπίτι των δημοτικών συμβούλων από Δημοτικούς Υπαλλήλους.

Πολλές ήταν οι καταγγελίες από δημοτικούς συμβούλους όλα αυτά τα χρόνια ότι το σύστημα των επιδόσεων έπασχε. Συνεχώς ακούγονταν παράπονα, που απευθύνονταν κυρίως προς τους υπαλλήλους που είχαν επιφορτιστεί το συγκεκριμένο καθήκον αλλά και προς το προεδρείο που καθυστερούσε τις ειδοποιήσεις και δεν επισύναπτε ολόκληρο το σώμα των εισηγήσεων.

Η νέα διαδικασία προβλέπει να λαμβάνουν οι σύμβουλοι ειδοποίηση για τις συνεδριάσεις με μήνυμα στο κινητό τους, στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένας χώρος στην ιστοσελίδα του Δήμου όπου θα μπορούν να μπαίνουν και να βλέπουν τις πλήρεις εισηγήσεις των θεμάτων. Με τον τρόπο αυτό το Προεδρείο του Συμβουλίου μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο αλλά και περιττά έξοδα.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι απλώς το κόστος εκτύπωσης μετακυλίεται στους συμβούλους, διότι κανείς δεν μπορεί να μελετήσει δεκάδες ή και εκατοντάδες σελίδες στην οθόνη. Επιπλέον, ζήτημα υπάρχει για τους δημοτικούς συμβούλους που δεν έχουν εξοικείωση με την ψηφιακή τεχνολογία.

Δεν ακούσαμε πάντως τους προβληματισμούς αυτούς στο Δημοτικό Συμβούλιο και η απόφαση ελήφθη ομόφωνα.