Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

ΕΜΠ και ΕΚΠΑ συνδράμουν τον Δήμο 3Β στη διαχείριση απορριμμάτων

Την επιστημονική συνδρομή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων. 

Με το Α.Π. 301240/2016 ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει συνάψει συμφωνητικό με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο φέρει τις υπογραφές του κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου – Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και του καθ. Ιωάννη Πασπαλιάρη – Αναπληρωτη Πρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του ΕΜΠ το οποίο αφορά την «Τεχνοοικονομική Αξιολόγηση λύσεων για την ενεργειακά και περιβαλλοντικά αποδοτική αξιοποίηση των απορριμμάτων».

Μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης αυτής, ο Δήμος προκήρυξε συνοπτικό διαγωνισμό ο οποίος ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα να υπογραφεί εκ νέου σύμβαση με το ΕΜΠ, με Α.Π. 7012/2018 για την «Τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη για την βιωσιμότητα τεχνολογιών ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων».

Με το Α.Π. 43293/2017 συμφωνητικό, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανέθεσε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το οποίο εκπροσωπήθηκε για την υπογραφή της σύμβασης από τον κ. Θωμά Σφηκόπουλο – Αναπληρωτή Πρύτανη Ερευνητικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, το έργο «Εναλλακτική διαχείριση οργανικών στέρεων αποβλήτων του Δήμου για την καινοτομική παραγωγή «Vita Green Plus», εφαρμογή, αξιολόγηση και αξιοποίηση.

Οι συγκεκριμένες συμβάσεις αφορούν τη συνεργασία του Δήμου με τα συγκεκριμένα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και οι εργασίες και οι μελέτες που παραδίνονται φέρουν την υπογραφή των κορυφαίων επιστημόνων τους και τη σφραγίδα των ιδρυμάτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας