Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βαρη

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Βάρης

Μία κυρία 90 ετών από τη Βάρη ήταν η πρώτη δημότισσα που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού στις 8:01 π.μ. στο Κέντρο Υγείας Βάρης. Η διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού της περιοχής ξεκίνησε κανονικά και χωρίς προβλήματα, όπως είπε στο 3vita.gr ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κέντρου Υγείας, Χρήστος Ριφιώτης.

Για την πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την Τεχνική του Υπηρεσία κινητοποιήθηκε έγκαιρα ώστε να προετοιμαστούν 4 αίθουσες που θα λειτουργούν σε διπλή βάρδια ως εμβολιαστικά κέντρα. Αυτή την ώρα η διαχείριση της κίνησης οχημάτων και της ουράς των πολιτών έξω από το Κέντρο Υγείας δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα.

“Είμαστε στον ρυθμό μας και προχωράμε βάσει προγράμματος”, ανέφερε ο Χρήστος Ριφιώτης που συντονίζει τη δύσκολη αυτή διαδικασία, καθώς μόνο μέσα σε μια ημέρα είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστούν 320 άτομα.

Σύμφωνα με τον εθνικό σχεδιασμό, το Κέντρο Υγείας Βάρης θα αναλάβει τον εμβολιασμό των κατοίκων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αλλά και των ιδιωτών ιατρών της περιοχής. Η ενημέρωση των πολιτών για το ραντεβού τους γίνεται αυτόματα με SMS σε όσους έχουν εγγραφεί στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να κάνουν αίτηση ηλεκτρονικά ή ζητώντας το σε ένα φαρμακείο.

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού κάθε πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15’ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει:

  • Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.
  • Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.
  • Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement