Ένα φορτηγό σκουπίδια καθάρισαν από το βουνό της Βούλας!

Ένα φορτηγό σκουπίδια καθάρισαν από το βουνό της Βούλας!

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 η Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού συνδιοργάνωσε μια μεγάλη δράση εθελοντικού καθαρισμού, στον Νότιο Υμηττό, που κάθε άλλο παρά συμβολική ήταν.

Στόχος ήταν ο καθαρισμός του οροπεδίου «Κρεββάτια» της Βούλας και των πλαγιών του Νοτίου Υμηττού πάνω από την Αιξωνή.

tspg

Σε συνεργασία με τους μικρούς και μεγαλύτερους πρόσκοπους και οδηγούς της Γλυφάδας και της Βούλας αλλά και αρκετούς ευαισθητοποιημένους γονείς και εθελοντές, το έργο των συνολικά 80 συμμετεχόντων ξεπέρασε τους συμβολισμούς και εξελίχθηκε σε έναν ουσιαστικό και σε βάθος καθαρισμό, στα πλαίσια της καμπάνιας “Let’s Do It Greece 2017”.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε μία ομάδα με τα μικρότερα παιδιά να αναλαμβάνουν το οροπέδιο «Κρεββάτια» (το δάσος κοντά στο Δημοτικό Νεκροταφείο Βούλας), απομακρύνοντας κάθε λογής σκουπίδι αλλά και εξαρτήματα αυτοκινήτων, υπολογιστών, παλιά ποδήλατα και υλικά κατεδαφίσεων που επί δεκαετίες αποτελούσαν εστία ρύπανσης στο δάσος της Βούλας, ενώ οι μεγαλύτεροι ανηφόρισαν ψηλότερα στις πλαγιές του βουνού, περισυλλέγοντας παλιά πλαστικά και καμένα λάστιχα.

Η συνολική αποκομιδή ξεπέρασε κάθε προσδοκία φθάνοντας το ένα φορτηγό, με σοβαρή δουλειά και διαλογή των ανακυκλώσιμων επιτόπου.

Tην εθελοντική δράση στήριξαν το τμήμα καθαριότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η Cyclefi.