218.921 ευρώ διεκδικεί ο Δήμος 3B από Energa και Hellas Power

218.921 ευρώ διεκδικεί ο Δήμος 3B από Energa και Hellas Power

Ένας από τους πληγένετες του ενεργειακού σκανδάλου των εταιρειών Energa και Hellas Power είναι και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Οι εταιρείες αυτές, όπως αποδείχθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος εισέπρατταν από τους καταναλωτές δημοτικά τέλη, φόρους, ΤΑΠ και το ΕΕΤΗΔΕ αλλά δεν τα απέδιδαν στους δικαιούχους δήμους και στο κράτος.

tspg

Ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης φέρονται οι Άρης Φλώρος και Βασίλης Μηλιώνης οι οποίοι κατά το παραπεμπτικό βούλευμα ζημίωσαν συνολικά το ελληνικό Δημόσιο με 256.521.323,96 ευρώ!

Με την απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων άνοιξε ο δρόμος για να αποδοθεί άμεσα συνολικό ποσό περίπου 30 εκατ. ευρώ από τέλη που καταχράστηκαν οι εταιρείες στους δήμους της χώρας.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πλέον διεκδικεί δικαστικά από τους υπεύθυνους των εταιρειών αυτών χρηματικά ποσά 124.643,95 ευρώ από την εταιρεία Energa και 94.277,57 ευρώ από την εταιρεία Hellas Power.

Συνολικά ο Δήμος των 3Β ζητά 218.921,52 ευρώ  για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης του Δήμου, καθώς και για την περαιτέρω αποζημίωση της προκληθείσας περιουσιακής ζημίας του Δήμου (τόκοι, προσαυξήσεις, δικαστικά έξοδα κ.λπ.).

Την υπόθεση ανέλαβε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και μετά από εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας ο δικηγόρος Ανδρέας Παπαρηγόπουλος, ο οποίος έχει χειριστεί και όλη την όλη ποινική υπόθεση.