Ενίσχυση δύο ακραία φτωχών δημοτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ενίσχυση δύο ακραία φτωχών δημοτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Τη χρήση του έκτακτου χρηματικού βοηθήματος προς άπορους δημότες έκανε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για δύο δημότες που αντιμετωπίζουν ακραίες συνθήκες φτώχειας. 

Οι δύο δημότες, των οποίων τα ονόματα τηρούνται στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο και δεν δημοσιοποιούνται, έλαβαν από 2.600 ευρώ για να αντιμετωπίσουν υπερ-επείγουσες ανάγκες που απειλούσαν τη διαβίωσή τους.

tspg

Όπως τόνισε στο 3vita.gr η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Νανά Καραγιάν, το βοήθημα δεν δόθηκε σε μορφή ρευστού προς τους δικαιούχους, αλλά αξιοποιήθηκε για την πληρωμή των υπέρογκων χρεών που συσσώρευσαν οι άνθρωποι αυτοί στη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ.

Η μία περίπτωση αφορά πάσχουσα από σοβαρή ασθένεια που έχει “λυγίσει” λόγω του κόστους της θεραπείας της.

Και η άλλη περίπτωση αφορά μία γυναίκα που αντιμετωπίζει ακραία φτώχεια και απειλούνταν από τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος τα μικρά της παιδιά.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, η Κοινωνική Υπηρεσία εξάντλησε φέτος το διαθέσιμο κονδύλι του δημοτικού προϋπολογισμού που προορίζεται για ανάλογες περιπτώσεις και ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι για να ανακηρυχθεί κάποιος “δικαιούχος” χρειάζεται να κάνει έναν μεγάλο αγώνα για συγκέντρωση δικαιολογητικών, γεγονός που σίγουρα αποκλείει κάποιους από τους δημότες και πραγματικούς δικαιούχους που για διάφορους λόγους αδυνατούν να μπουν στον λαβύρινθο της ελληνικής γραφειοκρατίας.