Εντάσεις στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βάρης

Εντάσεις στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βάρης

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βάρης την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου.

Η ένταση πυροδοτήθηκε στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, όταν η πρόεδρος του Συμβουλίου, Ασπασία Αντωνίου, απάντησε με τοποθέτησή της σε άρθρο που δημοσίευσε για τις αποφάσεις του οργάνου ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης (με την παράταξη Δίπλα σας) Βασίλης Σιαμέτης.

tspg

Το άρθρο, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Εβδόμη, διαβάστηκε από την πρόεδρο στο σώμα και σχολιάστηκε σχεδόν λέξη προς λέξη, καθώς όπως υποστήριξε η Ασπασία Αντωνίου περιείχε μόνο ανακρίβειες.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η αλλαγή ονόματος σε δρόμο του Χερώματος – την οποία ειρωνευόταν ο αρθρογράφος – δεν ψηφίστηκε τελικά από το Συμβούλιο, ότι η αλλαγή της ονομασίας στην οδό Μαρώτη ήταν απόφαση που ελήφθη προ πολλών ετών και που απλώς επικυρώθηκε, ότι η προστασία της παραδοσιακής φυσιογνωμίας στα Βλάχικα ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της διοικούσας παράταξης και ότι οι αποφάσεις για ταφές και εκταφές που κατά τον Βασίλη Σιαμέτη δεν συνιστούν σημαντικό έργο του Συμβουλίου, αποτελούν τις εκ του νόμου αρμοδιότητές του, που όφειλε να γνωρίζει.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου, Ασπασία Αντωνίου (αριστερά) και οι σύμβουλοι Λιλή Σκούρτη και Παναγιώτης Παππάς

Επί της διαδικασίας όμως παρενέβη η έτερη σύμβουλος της αντιπολίτευσης (με τη Λαϊκή Συσπείρωση) Αγγελική Γκόγκου, καταγγέλλοντας τη διαδικασία σχολιασμού του άρθρου. “Κάνετε δικαστήριο; Γιατί ποινικοποιείτε τις διαφορετικές απόψεις;”, ρώτησε σε έντονο ύφος την Ασπασία Αντωνίου η οποία απάντησε ότι εφόσον το άρθρο αφορά τις αποφάσεις του τοπικού Συμβουλίου, οφείλει να απαντήσει.

Ο ίδιος ο Βασίλης Σιαμέτης υπερασπίστηκε τις θέσεις του (“δεν υπάρχει καμία ανακρίβεια”, είπε συγκεκριμένα) ωστόσο δεν έδωσε έκταση στη συζήτηση κατά την οποία οι τόνοι ανέβηκαν απότομα σε αρκετά σημεία.

Αγγελική Γκόγκου και Βασίλης Σιαμέτης

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Νίκος Βάσης, ο οποίος απάντησε σε ερώτημα της Αγγελικής Γκόγκου αναφορικά με μια καθίζηση του οδοστρώματος στη συμβολή των οδών Δημητσάνας και Ρένας Βλαχοπούλου στο Κόρμπι. “Αν δεν γνωρίζει καλά ένας οδηγός την περιοχή, κινδυνεύει σε περίπτωση βροχής”, τόνισε η σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, για να λάβει απάντηση από τον αντιδήμαρχο ότι έχουν γίνει τεχνικές επεμβάσεις στο δρόμο και ότι σύντομα θα μπει ειδική σήμανση.