Ένταση για τους ...λάθος λόγους στο Ασκληπιείο

Ένταση για τους …λάθος λόγους στο Ασκληπιείο

Θέμα στα μεσημβρινά δελτία ειδήσεων έγινε σήμερα το Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας, καθώς ομάδα συνδικαλιστών εισέβαλε στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου, Θόδωρου Ρούπα.

Η αιτία της κινητοποίησης ήταν η μετακίνηση ενός προϊσταμένου σε άλλο πόστο με τον ίδιο βαθμό και η καθαίρεση ενός άλλου. Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά του Διοικητή απέναντι στον εκπρόσωπο των εργαζομένων κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.

tspg

(Δείτε εδώ αναλυτικά τα αιτήματα των εργαζομένων).

Η σημερινή κινητοποίηση είχε και την ομπρέλα της ΑΔΕΔΥ, καθώς οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου υποστήριξαν ότι οι διοικητικές αποφάσεις είχαν κίνητρο τη δίωξη των πολιτικών θέσεων αυτών που μετακινήθηκαν.

Σε δηλώσεις του προς το 3vita.gr, ο Διοικητής του Ασκληπιείου Θόδωρος Ρούπας έκανε λόγο για “παράσταση από ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ” που είχε στενά πολιτικά κίνητρα. Ο κ. Ρούπας είπε ακόμα πως η κινητοποίηση δεν είχε τη στήριξη των εργαζομένων.

Ο διοικητής του νοσοκομείου απέκρουσε τα περί συνδικαλιστικών διώξεων, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν προ 3 εβδομάδων και ουδείς διαμαρτυρήθηκε στο μεσοδιάστημα ενώ υπογράμμισε ότι έχει κάθε δικαιοδοσία να μετακινεί ή να παύει προϊσταμένους.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια διένεξη που αφορά λίγους, τη στενή οικογένεια του Ασκληπιείου και μάλιστα ούτε καν όλους τους εργαζόμενους.

Η δημόσια υγεία βρίσκεται σήμερα στην κόψη του ξυραφιού και όχι απλώς σε κρίσιμο σημείο. Υπάρχουν δεκάδες σοβαροί λόγοι να διαμαρτυρηθεί κανείς στο γραφείο ενός διοικητή νοσοκομείου, για την κυβερνητική πολιτική στην υγεία την οποία καλείται καθημερινά να εφαρμόζει με αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή ή το θάνατο πολλών ασθενών.

Σε αυτούς πάντως τους λόγους δεν περιλαμβάνεται η μετακίνηση προϊσταμένων…