Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Έντεχνη μουσική στα λεωφορεία της Αθήνας;

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα AthensTransport, μετά την εξαγγελία του επερχόμενου ηλεκτρονικού εισιτηρίου τώρα έρχεται το τελειωτικό χτύπημα για όλους όσοι πέφτουν στην ανάγκη των μέσων μαζικής μεταφοράς, η διοίκηση του ΟΑΣΑ που σκέφτεται και προσέχει τον επιβάτη, έχει άλλη μία φαεινή ιδέα:

Μπορεί τα Λεωφορεία να μένουν ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για ανταλλακτικά, οι οδηγοί να αναζητούνται με τα κιάλια, τα δρομολόγια να κόβονται, η τηλεματική να υπολειτουργεί ακόμα, όμως η διοίκηση του ΟΑΣΑ που σκέφτεται και προσέχει τον επιβάτη, έχει άλλη μία φαεινή ιδέα: τα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ της Αθήνας θα ψυχαγωγούν τους επιβάτες τους ποιοτικά, παίζοντας κλασική και έντεχνη μουσική.

Ο ΟΑΣΑ, στα πλαίσια των πολιτιστικών του δράσεων, έχει ήδη αναθέσει σε εξωτερικό συνεργάτη (μαθαίνουμε πως έχει προϋπηρεσία ως ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων και Πεντέλης) την επιλογή της μουσικής που θα παίζουν τα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ, από το κλασικό και το έντεχνο ρεπερτόριο. Η ίδια μουσική θα ακούγεται και από τους σταθμούς του Μετρό που από τον προηγούμενο χειμώνα παίζουν και πάλι κλασική μουσική (με διακοπές είναι η αλήθεια) μετά από απουσία ενός έτους για άγνωστους λόγους.

Εκτός από την επιλογή της μουσικής, η συγκεκριμένη συνεργάτις του ΟΑΣΑ ανέλαβε και το σχεδιασμό και προετοιμασία προγραμμάτων μουσικών εκδηλώσεων/δράσεων σε χώρους του Μετρό και άλλους δημόσιους χώρους καθώς και την προετοιμασία/σχεδιασμό της δράσης «Μουσικό Λεωφορείο στον αστικό χώρο».

Το κόστος των παραπάνω υπηρεσιών (όχι των δράσεων, μόνο των υπηρεσιών) ανέρχεται σε 3.900 ευρώ και η διάρκεια του έργου ορίζεται ως τις 30 Δεκεμβρίου 2016.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν οι οδηγοί των Λεωφορείων θα δεχθούν να εργάζονται καθημερινά υπό την υπόκρουση κλασικής και έντεχνης μουσικής, ειδικά αφού πολλοί παραπονούνται ακόμα για τις ανακοινώσεις των επόμενων στάσεων μέσω του συστήματος της τηλεματικής (αν και δεν έχουν πρόβλημα να ακούν τον αγαπημένο τους ραδιοφωνικό σταθμό).

Για να σοβαρευτούμε όμως, κάποια στιγμή οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων πρέπει να επιστρέψουν στην πραγματικότητα. Οι επιβάτες ΔΕΝ θέλουν κοψοφλέβικες μουσικές και δαπανηρές πολιτιστικές δράσεις. Οι επιβάτες θέλουν λεωφορεία καινούρια ή σωστά συντηρημένα, με συχνότερα δρομολόγια που θα περνάνε στην ώρα τους, τηλεματική που θα λειτουργεί πλήρως και χωρίς προβλήματα, και εργαζόμενους που θα σέβονται τους πελάτες-επιβάτες τους. Μετά ας συζητήσουμε και για τη μουσική υπόκρουση.

Όπως ειρωνικά σχολιάζει η ιστοσελίδα luben η ιδέα αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για τον Αθηναίο επιβάτη;

Λες και τα πρωινά στο τιγκαρισμένο τρόλει/λεωφορείο δεν είναι από μόνα τους θλιβερά, έρχεται και η έντεχνη μουσική να αντηχήσει από τα κατεστραμμένα και μίζερα ηχεία των λεωφορείων. Την ώρα που το μεταλλικό κουφάρι του λεωφορείου θα σέρνεται στην Αλεξάνδρας, οι σταγόνες βροχής θα στάζουν στο τζάμι και η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει, να το θυμάσαι μικρή μου καρδιά την ίδια στιγμή που μασουλάς τη μασχάλη του διπλανού παππού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας