Ενθρονίζεται ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Αντώνιος

Ενθρονίζεται ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Αντώνιος

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, έδωσαν την Τετάρτη τη διαβεβαίωσή τους, οι νέοι Μητροπολίτες που εξέλεξε η Ιεραρχία, μεταξύ των οποίων και ο Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Αντώνιος Αβραμιώτης.

Η τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντωνίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 6 μ.μ. στον μητροπολιτικό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα.

nourish

Αξίζει να επισημανθεί ότι κατά της εκλογής του Αντωνίου έχει προσφύγει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, επικαλούμενος τόσο νομικά κωλύματα στη διαδικασία της Ιεραρχίας, όσο – κυρίως – τις επιλογές του νέου Μητροπολίτη στη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας στη Βουλιαγμένη, από όταν ανέλαβε διαχειριστής του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της Μονής Πετράκη.

Η δε επιλογή του Αντωνίου για τη θέση του Μητροπολίτη από την Ιεραρχία αμφισβητείται από μερίδα πιστών και ιερέων, ενώ προ ημερών σημειώθηκαν διαμαρτυρίες και εντός του μητροπολιτικού ναού της Γλυφάδας.

(κεντρική φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

sea ergon