Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βαρη

ΕΠΑΛ Βάρης, ένα σχολείο με εξωστρέφεια

Σε δράσεις με κοινωνικό, επαγγελματικό και γνωσιακό χαρακτήρα θα λάβουν μέρος οι μαθητές της Α’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου Βάρης.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο και πολυδιάστατο πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει μια δέσμη παρεμβάσεων που αφορούν στην ψυχοκοινωνική και γνωστική υποστήριξη των μαθητών, στη δημιουργία δικτύων υποστήριξης καθώς και σε συμπληρωματικές δράσεις ξεκινά αυτή τη χρονιά.

Το πρόγραμμα αποτελείται από πολλαπλές διαφορετικές παρεμβάσεις στην επαγγελματική εκπαίδευση και έχει σχεδιαστεί για να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα Επαγγελματικά Λύκεια.

Στο ΕΠΑΛ Βάρης θα εκπονηθούν τρεις δράσεις με κοινό θέμα «Δημιουργία, Πρόληψη, Τέχνη, για μια καλύτερη ζωή».

Μαθητές του τομέα υγείας θα επισκέπτονται τα ΚΑΠΗ του Δήμου Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης και θα ελέγχουν αρτηριακή πίεση, σάκχαρο, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουν υπηρεσίες μάλαξης στα μέλη. Σκοπός είναι οι μαθητές με βιωματική προσέγγιση και σε πραγματικές συνθήκες, να εφαρμόσουν, να εξασκήσουν και να εμπεδώσουν δεξιότητες περνώντας από τη θεωρία στην πράξη πλησιάζοντας το ρόλο του επαγγελματία.

Σε μια δεύτερη δράση μαθητές των τομέων μηχανολογίας και γεωπονίας θα εφαρμόσουν τη νέα μέθοδο καλλιέργειας, την ενυδρειοπονία, κατασκευάζοντας ενυδρείο το οποίο θα προσφέρει νερό πλούσιο σε στοιχεία για την ανάπτυξη φυτών, ενώ οι μικροσυσκευές της όλης κατασκευής θα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Η δράση αυτή έχει ως στόχο οι μαθητές να γνωρίσουν μία εναλλακτική καλλιεργητική τεχνική η οποία στηρίζεται στην οικολογική παραγωγή γεωργικών προϊόντων και συγχρόνως να αποχτήσουν γνώσεις και για την υδροπονία.

Στην τρίτη δράση, οι μαθητές θα εκφράσουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο ετοιμάζοντας τη θεατρική παράσταση με τίτλο «κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου. Σκοπός να κατανοήσουν πώς με το προγραμματισμό, την υπευθυνότητα και τη συνέπεια, μπορούν να γίνουν καλύτεροι και δημιουργικότεροι.

“Σύνδεση με την κοινωνία, απόκτηση επαγγελματικής συνείδησης και κατάρτισης είναι οι στόχοι του σχολείου πλέον στο ΕΠΑΛ Βάρης. Οι μαθητές δέχονται μέσα από τις δράσεις αυτές την πρόκληση για να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους καριέρα μέσα από σύγχρονες μεθόδους, αναγνωρισμένες διεθνώς και με προοπτική την είσοδό τους στην ανώτατη βαθμίδα εκπαίδευσης (πολυτεχνείο, πανεπιστήμιο κ.λπ.)”, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο υποδιευθυντής του σχολείου, Κωνσταντίνος Ι. Σύρος.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement