Έπεσε 3,3 εκατ. το κόστος του δημοτικού φωτισμού των 3Β

Έπεσε 3,3 εκατ. το κόστος του δημοτικού φωτισμού των 3Β

Κατάληξη – έκπληξη φαίνεται να έχει η ιστορία αλλαγής όλου του δικτύου δημοτικού φωτισμού σε Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη.

Η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εγκρίνει μια μελέτη ύψους 4,2 εκατομμυρίων ευρώ και παράλληλα τη σύναψη ενός ισόποσου δανείου για να αντικατασταθούν οι λάμπες του δημοτικού φωτισμού με νέας τεχνολογίας λαμπτήρες, που συγκέντρωσε τα πυρά της αντιπολίτευσης, πλέον τίθεται, μετά το τέλος του Διεθνούς διαγωνισμού σε νέες βάσεις.

Κι αυτό διότι σύμφωνα με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο μειοδότης του διαγωνισμού φέρεται να προσέφερε έκπτωση της τάξης του 78%, κοστολογώντας την προσφορά του στις 930 χιλιάδες ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Αυτό δήλωσε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος, τονίζοντας μάλιστα ότι με τα νέα δεδομένα “μπορεί να κάνει και το έργο και χωρίς δάνειο”.

“Θα πρέπει να το γιορτάσουμε, ήταν μια νίκη του Δήμου” σημείωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός “ανοίγει το δρόμο για το σύνολο της αυτοδιοίκησης και τη χώρα”, σχολιάζοντας παράλληλα ότι “κάποιοι αποδεικνύεται ότι έκλεβαν δημόσιο χρήμα” με το τεράστιο περιθώριο κέρδους που αποδεικνύεται ότι έχουν.

Επιφυλάξεις ως προς την αρτιότητα της αρχικής μελέτης εξέφρασε ο Δημήτρης Κιούκης. Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε ότι “η μελέτη έπασχε, ήταν υπερκοστολογημένη και γι’ αυτό το λόγο εκφράσαμε επιφυλάξεις για την όλη διαδικασία”.