Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Το επιλεκτικό φλερτ του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι είδηση ότι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παρευρέθηκε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Κυριακή στη Βάρη, με ομιλητή τον Χρήστο Σπίρτζη.

Είδηση θα ήταν αν ο δήμαρχος δεν πήγαινε σε εκδήλωση στην πόλη του με ομιλητή υπουργό της κυβέρνησης.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος όμως δεν έμεινε στις τυπικές του υποχρεώσεις που απορρέουν από το θεσμικό του ρόλο. Ενώ είχε δίπλα του τον υπουργό Υποδομών ένα μήνα μετά τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, έδωσε δημοσίως συγχαρητήρια στη Ρένα Δούρου για το αντιπλημμυρικό έργο που έχει κάνει στην Αττική.

Είπε συγκεκριμένα ότι “τα αντιπλημμυρικά έργα που έχει κάνει η Δούρου τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχουν γίνει στην Αττική εδώ και μία 20ετία“. Ενώ υπερασπίστηκε την περιφερειάρχη Αττικής υπογραμμίζοντας ότι δέχεται άδικες επιθέσεις “στη λογική δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται” όπως σημείωσε γλαφυρά. Τις ίδιες φράσεις χρησιμοποίησε και προ ημερών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έχει τη σημασία του ότι σε μια αντίστοιχη κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Βούλα, με ομιλητή τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ήταν ιδιαίτερα αυστηρός. “Λευτέρη, όταν εκλεγεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα είμαι μαζί με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς έξω από το νέο σου γραφείο να διεκδικούμε όσα πρέπει για την πόλη”, είχε πει πριν ένα χρόνο χωρίς περιστροφές.

Πάντως, ο δήμαρχος των 3Β έχοντας απέναντί του στην ίδια αίθουσα έναν υπουργό και έναν αντιπεριφερειάρχη (τον Πέτρο Φιλίππου) προερχόμενους από την Αριστερά, δεν ακούστηκε να ζητά κάτι ή να ασκεί έστω κριτική.

Και μόνο υπερκομματικός δεν είναι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Ο Δήμαρχος έχει δηλώσει ανοιχτά την κομματική του ένταξη συμμετέχοντας τον Δεκέμβριο του 2015 στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας υποστηρίξει ανοιχτά την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Επιβεβαίωσε ότι είναι ενεργό κομματικό μέλος της περιοχής, λαμβάνοντας μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης. Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης είναι νυν αντιδήμαρχος του Κωνσταντέλλου, ενώ στο ΔΣ της συμμετέχουν άλλα 4 μέλη του συνδυασμού του δημάρχου.

Την ίδια στιγμή, μέχρι σήμερα το όνομα του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου περιλαμβάνεται στα ex officio μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, μαζί με άλλους 30 “γαλάζιους δημάρχους” της χώρας.

Τι μπορεί να ενώνει λοιπόν έναν καθαρά γαλάζιο δήμαρχο με μια περιφερειάρχη που είναι σαρξ εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ;

Τίποτα λιγότερο από τις κοινές φιλοδοξίες για ανάρρηση και ανάδειξη στη μεγάλη πολιτική σκηνή.

Και για τους δύο η άνοδος από τη Β’ Εθνική της αυτοδιοίκησης στην Α’ Εθνική της Βουλής περνά από την αμφισβήτηση των σημερινών ηγεσιών στα κόμματά τους. Και οι δύο πρέπει να ανατρέψουν τις κατεστημένες από Τσίπρα και Μητσοτάκη επετηρίδες για να ανέλθουν στο προσκήνιο. Έχουν και οι δύο την αντίληψη ότι η τοπική διοίκηση είναι ένας προθάλαμος για το πολιτικό τους μέλλον, στην επόμενη φάση που θα αναδιαταχθεί το πολιτικό σκηνικό.

Και βέβαια σε αυτό το επίπεδο είναι πιο εύκολο να συμμαχήσει κανείς άτυπα με τον ιδεολογικό του αντίπαλο, καθώς διεκδικεί διαφορετικές θέσεις.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement