Επίλυση επειγόντων προβλημάτων ζητά το Τοπικό Συμβούλιο Βάρης

Επίλυση επειγόντων προβλημάτων ζητά το Τοπικό Συμβούλιο Βάρης

Μια αξιοσημείωτη παρέμβαση που ξεπερνά τη μέχρι σήμερα υποτονική δραστηριότητα των Συμβουλίων Δημοτικής Κοινότητας έκανε αυτό της Βάρης. 

Με την τελευταία του συνεδρίαση στις 9 Ιανουαρίου 2017 έθεσε υπό συζήτηση και έλαβε αποφάσεις για θέματα της καθημερινότητας στη Βάρη που ταλαιπωρούν τους πολίτες, θέτοντας τη δημοτική αρχή προ των ευθυνών της.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο εισηγήθηκε “οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να προβούν στον καθαρισμό της Ανατολικής (ελεύθερης) παραλίας Βάρκιζας καθώς και στον καθορισμό προσβασιμότητας των οχημάτων προκειμένου να μην φτάνουν μέχρι το αμμώδες σημείο”.

Περαιτέρω, συζητήθηκε το θέμα της οδού Αθανασίου Διάκου που έχει γίνει “σουρωτήρι” από τα επαναλαμβανόμενα έργα της ΕΥΔΑΠ. Αποφασίστηκε λοιπόν να ζητηθεί από τις υπηρεσίες “να προβούν άμεσα στην αποκατάσταση μεγάλων λακκουβών σε διάφορα σημεία της οδού Αθ. Διάκου , στη Βάρη, λόγω μεγάλης επικινδυνότητας”.

Τα θέματα συζητήθηκαν προ της ημερήσιας διάταξης μετά από εισήγηση του συμβούλου της Ριζοσπαστικής Κίνηςη Πολιτών, Χρήστου Μονιάκη. Εισηγήσεις έκαναν και οι σύμβουλοι Γιάννης Καλύβας, Στράτος Καζούρης και βέβαια η πρόεδρος, Μαίρη Κανέλλου.

Δυστυχώς, είναι μεμονωμένες οι περιπτώσεις των συμβουλίων που ξεφεύγουν από τα τυπικά καθήκοντα που τους έχει αποδώσει ο “Καλλικράτης” και διατυπώνουν όπως θα έπρεπε γνώμη για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. Κι όμως, πρόκειται για όργανα που είναι πολύ κοντά στους δημότες και μπορούν να συνεδριάζουν πιο ευέλικτα, διατυπώνοντας γνώμη και δρομολογώντας λύσεις για τα ζητήματα της καθημερινότητας.

Η δημοτική αρχή θα έπρεπε να ενισχύει τέτοιες πρωτοβουλίες, αντί να δρα συγκεντρωτικά.