Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βαρη

Επίσημοι φορείς ξεκίνησαν μετρήσεις στα νερά Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρκιζας

Στο μικροσκόπιο των δημόσιων αρχών βρίσκονται από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου οι ακτές του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης λόγω της θαλάσσιας ρύπανσης που προκάλεσε το ναυάγιο του “Αγία Ζώνη ΙΙ”.

Αυτοψία διενήργησε η Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, ενώ υδροληψίες για εργαστηριακό έλεγχο έκανε κλιμάκιο του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Τα αποτελέσματα των επίσημων πλέον μετρήσεων αναμένονται εντός δύο ημερών και βέβαια θα έρθουν να προστεθούν στα ευρήματα ιδιωτικού εργαστηρίου με το οποίο συμβλήθηκε προ ημερών ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης βγάζοντας αρνητικά αποτελέσματα σε όλες τις μετρήσεις (δηλαδή καθαρά νερά).

Η δημοτική αρχή, παρά την επίμονη επανάληψη της θέσης ότι “οι παραλίες του Δήμου μας παραμένουν καθαρέςπαραδέχτηκε σήμερα με ανακοίνωσή της ότι παρατηρείται η “εμφάνιση περιορισμένων στην περιοχή του Καβουρίου μικρών συσσωματωμάτων μαζούτ τα οποία είναι σε στερεοποιημένη μορφή και τα οποία απομακρύνονται συνέχεια από συνεργεία του Δήμου”.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι “σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρείας και του Δήμου αποφασίστηκε να παραμείνει προληπτικά και να μετατοπιστεί το αντιρρυπαντικό φράγμα μέχρι νεωτέρας, λόγω επικείμενης αλλαγής της κατεύθυνσης των ανέμων”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας