Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Επίσκεψη με νόημα του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στο Άγιο Όρος

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η διαμάχη του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την ιεραρχία για την εκκλησιαστική περιουσία τον έχει αποξενώσει από την Εκκλησία. 

Τη φήμη αυτή διέψευσε πανηγυρικά ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με την τελευταία επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, προσκεκλημένος του νέου πολιτικού διοικητή της Αθωνικής Πολιτείας, Θανάση Μαρτίνου το Σάββατο 19 Οκτωβρίου.

Αφορμή ήταν οι εορτασμοί για τα διακόσια χρόνια από την ανέγερση του νέου Καθολικού της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, οι οποίοι έγιναν παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου.

Ο Δήμαρχος των 3Β είχε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο οποίος του δώρισε ένα αντίτυπο από το πρόσφατο βιογραφικό βιβλίο για τον ίδιο με τίτλο Βαρθολομαίος – Αποστολή και Όραμα, με προσωπική αφιέρωση.

Το τι συζήτησαν οι δύο άνδρες έγινε φανερό από την ανάρτηση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στο λογαριασμό του στο Facebook, όπου δημοσίευσε και την αναμνηστική φωτογραφία:

“Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, τον Πράσινο Πατριάρχη. Ο τίτλος του έχει αποδοθεί από τα ΜΜΕ από το 1996 για τη θαρραλέα ηγετική του δράση «προς υπεράσπιση του περιβαλλοντισμού ως πνευματικής ευθύνης». Είμαστε δίπλα στην Εκκλησία και τους Ιερωμένους που προασπίζονται έμπρακτα το περιβάλλον και το πράσινο και αντιστεκόμαστε σε όσους προσπαθούν να μετατρέψουν, με πρόσχημα τον Ιερό Σκοπό, πράσινες δασικές εκτάσεις σε τσιμέντο”.

Όμως ο Δήμαρχος των 3Β βρήκε στη θρησκευτικού περιεχομένου αυτή εκδήλωση και έναν παλιό του γνώριμο με τον οποίο έβγαλε και …σέλφι με χαρακτηριστική άνεση. Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, που κατά πολλούς θεωρείται νο. 2 ιεράρχης στο Φανάρι, υπήρξε ο καθηγητής Θεολογίας του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου κατά τα χρόνια του Λυκείου, αλλά και όλης της παλιάς πολιτικής “παρέας” του Κολεγίου, στην οποία περιλαμβανόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νίκη Κεραμέως μεταξύ άλλων.

Πρόκειται για έναν ιεράρχη με σπάνιο βιογραφικό, δύο πτυχία (Θεολογίας και Φιλοσοφικής) καθώς και διδακτορική διατριβή στη φιλοσοφία, που τυχαίνει να γνωρίζει τον σημερινό Δήμαρχο …εξ απαλών ονύχων.

Θέα στο Αιγαίο από τη Μονή Ξενοφώντος, με το φακό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας