Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Μπάνιο στην Υδρούσα κατά της κακοποίησης του νησιού

Την Κυριακή 28 Ιουνίου πολίτες που δεν είχαν επισκεφτεί ποτέ τη νήσο Υδρούσα, την επισκέφτηκαν στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της ομάδας περιβάλλοντος της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Στόχος ήταν η ενημέρωση και γνωριμία με το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον και τις σημαντικές αρχαιότητες, τα πολυβολεία και υπόγεια καταφύγια από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην παρέα αυτών των πολιτών που μετέβησαν με σκάφος με την ομάδα περιβάλλοντος της ΡΙΚΙΠ, συμμετείχαν και αθλητές του θαλάσσιου κανό, από αθλητικό όμιλο του Δήμου, οι οποίοι ήρθαν με τα δικά τους πλωτά μέσα.

Έγινε περιήγηση σε όλο το νησί και συζητήθηκε αναλυτικά το θέμα της δημοσιοποιημένης επένδυσης – κακοποίησης του νησιού και των μέχρι τώρα ενεργειών των επιχειρηματιών, αλλά και των δημοτικών υπηρεσιών και της ΡΙΚΙΠ.

Οι επισκέπτες συνάντησαν αγριοκούνελα και γλαροφωλιές (που μειώνονται όλο και περισσότερο) και σημαντικό αριθμό νεκρών ζώων. Οι οχυρωματικές κατασκευές εντυπωσίασαν τους περιηγητές και εξέφρασαν την απορία γιατί δεν συντηρούνται και δεν προστατεύονται από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς.

Τέλος, οι εκδρομείς ξεκουράστηκαν κάτω από την φιλόξενη σκιά ενός αλμυρικιού, στο δημόσιο αιγιαλό της νήσου και οι περισσότεροι απόλαυσαν την δροσερή θάλασσα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας