Επισκευή λάπτοπ: 7 Δυσλειτουργίες και η θεραπεία τους

Επισκευή λάπτοπ: 7 Δυσλειτουργίες και η θεραπεία τους

Οι φορητοί υπολογιστές (λάπτοπ, notebooks, tablets) έχουν εξελιχθεί σ’ ένα από τα βασικότερα εργαλεία της καθημερινότητας μας και υποστηρίζουν την ακαδημαϊκή, επαγγελματική ή ψυχαγωγική μας δραστηριότητα.

Μια δυσλειτουργία ή μια βλάβη του φορητού μας υπολογιστή συνεπακόλουθα επηρεάζει καθοριστικά την δουλειά μας, και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε σε θέση να την διορθώσουμε. Σε μια καταστροφή ή άτακτη μετακίνηση αρχείων, ενδεχομένως χρειάζεται ανάκτηση δεδομένων, ενώ στις διάφορες δυσλειτουργίες που αφορούν φθορά της συσκευής (εξοπλισμός ή λογισμικό), χρειάζεται επισκευή laptop με τεχνική βοήθεια.

Σε αυτό εδώ το άρθρο συλλέξαμε για εσάς μια σειρά από κοινές περιπτώσεις δυσλειτουργίας και τις συνδέσαμε με την αντίστοιχη τεχνική υπηρεσία, «θεραπεία» αυτών.
Ειδικότερα:

1. Αντικατάσταση σκληρού δίσκου. Αυτό μπορεί να χρειαστεί αν το λάπτοπ σας αργεί πολύ καλά την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος ή αν έχει «καεί» από το υπερφόρτωμα πολλών αρχείων. Ένας γεμάτος σκληρός δίσκος θα είναι ανίκανος ν’ αποθηκεύσει νέα αρχεία, οπότε αν δεν είναι εφικτό να τον αδειάσετε, θα χρειαστεί να τον αντικαταστήσετε.

2. Αλλαγή μονάδας DVD. Θα χρειαστεί να κάνετε αν το λάπτοπ σας δεν αναγνωρίζει το οπτικό μέσο όταν το τοποθετείτε σε αυτό.

3. Επισκευή μητρικής. Η μητρική είναι κάτι σαν την καρδιά του υπολογιστή σας, οπότε αν κολλάει υπερβολικά το λάπτοπ σας, ή είναι αδύνατη η αναγνώριση περιφερειακών συσκευών ίσως είναι απαραίτητη η επισκευή της μητρικής. Η επισκευή λάπτοπ βασίζεται συχνά στην επισκευή μητρικής.

4. Αλλαγή συστήματος ψύξης. Αν παρατηρήσετε πως η επιφάνεια του λάπτοπ σας θερμαίνεται παραπάνω από το συνηθισμένο ίσως χρειαστεί να κάνετε αλλαγή του συστήματος ψύξης. Πολλές φορές μπορείτε να το καταλάβετε μόνος σας ακούγοντας τον ανεμιστήρα του.

5. Επισκευή κάρτας γραφικών. Η κάρτα γραφικών αφορά κυρίως την οπτική απόδοση της πληροφορίας από την οθόνη του λάπτοπ. Αν τα χρώματα δεν αποδίδονται σωστά ή δεν έχετε την επιθυμητή ανάλυση χρειάζεστε οπωσδήποτε επισκευή λάπτοπ.

6. Αναβάθμιση μνήμης RAM. Άλλη μια ενέργεια που χρειάζεται κάθε τόσο ο υπολογιστής μας, είναι η αναβάθμιση της μνήμης RAM. Καθυστερούν πολύ τα προγράμματα του υπολογιστή σας τόσο στην εκκίνηση όσο και στην λειτουργία τους; Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

7. Εσωτερικός καθαρισμός. Πολλές φορές, δεν υπάρχει κάτι δραστικότερο από το προφανές. Μια καθαρή και περιποιημένη συσκευή είναι πιο υγιής από μια παραμελημένη. Ο εσωτερικός καθαρισμός υποκαθιστά την επισκευή λάπτοπ και θα σας γλιτώσει κόπο και χρήματα.

Για τις παραπάνω δυσλειτουργίες για μια ακόμα μεγαλύτερη γκάμα υπηρεσιών, μπορείτε ν’ απευθυνθείτε στους τεχνικούς συνεργάτες της σελίδας pcsecurity.gr. Η επαγγελματική ομάδα θα σας λύσει τα χέρια για προβλήματα που απαιτούν ανάκτηση δεδομένων ή επισκευή λάπτοπ.