Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Η Φάρμα των ζώων

Επιστολή φιλόζωων προς το Δήμο 3Β

Βάρη- Βούλα- Βουλιαγμένη 24-10-2015

Προς τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλ/νης, τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο και την 5μελή Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων του ως άνω Δήμου.
Αξιότιμε κ.Δήμαρχε,
κ.Αντιδήμαρχε,

Κυρίες και Κύριοι

Λαμβάνουμε την τιμή να απευθυνθούμε σε εσάς, καθώς ως συνειδητοποιημένοι φιλόζωοι και περιβαλλοντολόγοι, κατά μόνας και καθ’ομάδες, έχουμε εξαντληθεί κατά τα τελευταία έτη φροντίζοντας και προστατεύοντας τα αδέσποτα και τα ολοένα πληθαίνοντα εγκαταλελειμμένα ζώα συντροφιάς της ευρύτερης περιοχής.

Δεν σας ενοχλούμε όμως για αυτό, για τα έξοδα, την αγωνία, τους κόπους και τις κτηνιατρικές φροντίδες. Απευθυνόμαστε σε εσάς, επειδή στο “υπερπολυτελές” τούτο προάστιο παρατηρούμε σε εξαιρετικά εκτεταμένο βαθμό άθλιες συμπεριφορές και προκαταλήψεις ολόκληρων ομάδων πολιτών προς αυτά τα ζώα, γεγονός που καταδεικνύει αυξανόμενη κοινωνική παθογένεια.

Θα έπρεπε ως εκ τούτου η ενημέρωση σχολείων, συλλόγων και άλλων ομάδων να γίνεται ευρύτερα και εν τω βάθει.

Καταλήξαμε μάλιστα πως πρέπει να συναντηθούμε και να συνεργαστούμε σε επίπεδο τοπικού πλέγματος, ώστε να περιορίσουμε τα φαινόμενα μυθοπλασίας και υπερβολής των διαδόσεων για….τέρατα οι οποίες ανεύθυνα και εύκολα κυκλοφορούν στο Δήμο.

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε πως στις καταγγελίες μας για κακοποιήσεις, σκληρότητα και αμέλεια προς τα ζώα οι φορείς αποδεικνύονται δύστοκοι και δυσκίνητοι, ενώ το μόνο εύκολο είναι να μπαίνουμε σε λογική λυντσαρίσματος απέναντι σε όσα ζώα ή φυτά δείχνουν έστω και στοιχειωδώς ασύμβατα προς την καθημερινότητα “βολεμένων” πολιτών.

Έχουμε ήδη διατυπώσει τα αιτηματά μας πρό μηνός με αλεπάλληλα ηλεκτρονικά μηνύματα στην 5μελή Επιτροπή και – καθώς αυτοί επικαλέστηκαν την πρότερη ανάγκη ενημερωσής σας – απευθυνόμαστε απ’ευθείας σε εσάς.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Μετά τιμής οι Δημότες και Κάτοικοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας